Εγκαίνια Συμβουλευτικού σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Ιωαννιτών

0
493

Ένας νέος Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια εγκαινιάστηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020.

Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή που λειτουργεί σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). Ο νέος συμβουλευτικός σταθμός για την Άνοια  προστέθηκε στις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, την υποστήριξη των πασχόντων του Δήμου Ιωαννιτών, την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους ενώ παράλληλα θα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Ο Συμβουλευτικός αυτός Σταθμός θα λειτουργεί κάθε Τρίτη –Πέμπτη 09:00-13:00 στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, (Α. Ζίννη 12 – πλησίον Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής) και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2651023239 και 2651054266.

Στην τελετή εγκαινίων ο Πρόεδρος του Οργανισμού  Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) κ. Δημήτριος Πάνου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την Άνοια. «Γιατί σε μια κοινότητα φιλική προς την άνοια, τα άτομα με άνοια έχουν καλή ποιότητα ζωής ,αποτελούν ενεργά και χρήσιμα μέλη, αντιμετωπίζονται με σεβασμό και κατανόηση και έχουν την απαραίτητη πρακτική υποστήριξη και βοήθεια».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής απευθυνόμενος με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ανέφερε: «Συμπράττουμε ως φορείς με την κατάλληλη επιστημονική και έγκυρη καθοδήγηση παρέχοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλο ένα σημαντικό εργαλείο υπέρ της προαγωγής υγείας των δημοτών». Ο κ. Πατούλης συνεχάρη  θερμά τον Δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δομή.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την Δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η οποία τόνισε ότι η ίδρυση αυτών των Συμβουλευτικών Σταθμών παρέχει στα άτομα με άνοια πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα ώστε να νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους.

Παρόντες ήταν Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, υπεύθυνη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Αγνή Νάκου, η οποία επισήμανε την σημαντικότητα αυτής της νέας δομής για την πόλη και την αρωγή της Περιφέρειας Ηπείρου στην προαγωγή της υγείας των πολιτών.