Δωρεά 19 σύγχρονων αναπνευστήρων στο νοσοκομείο “Σωτηρία” από την “Παπαστράτος”

0
498

Παραδόθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, που θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, οι αναπνευστήρες θα διατεθούν  στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.

Οι αναπνευστήρες που παραδόθηκαν είναι το πρώτο μέρος της δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς της εταιρίας σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί την εταιρεία «Παπαστράτος» για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε ήδη στη φάση 2, δηλαδή έχουν οριστεί νοσοκομεία αποκλειστικά για τους ασθενείς που έχουν  προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έχουν αναπτύξει βαριά πνευμονία με συμπτώματα υψηλού πυρετού και δύσπνοιας, με συνέπεια να κινδυνεύει η ζωή τους.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας, ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο ΕΣΥ για νοσοκομειακή κάλυψη περιπτώσεων της νόσου του κορωνοϊού.

Επίσης το νοσοκομείο Παμμακάριστος λειτουργεί από την Κυριακή  ως νοσοκομείο αποκλειστικά γι΄ αυτούς τους ασθενείς ενώ  διατίθεται και μια πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Βάρβαρα» που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών που έχουν νοσήσει από τον  COVI-19.

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, εκμισθώνεται σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥ, το Ιδιωτικό Κέντρο ΑΤΤΙCΑ στην Ελευσίνα, για τις έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η 2 Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων θα έχει την ευθύνη της επιστημονικής και διαχείρισης αυτού του κέντρου.

Όσον αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας το σχέδιο του υπουργείου Υγείας στην περίπτωση που βγει αληθινό το κακό σενάριο και αυξηθούν δραματικά οι ανάγκες για εντατικές, τότε  τα περιστατικά που νοσηλεύονται σήμερα στις ΜΕΘ των δημοσιών νοσοκομείων θα διακομιστούν στις ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

Πρόκειται για όλα τα περιστατικά όπως θύματα τροχαίων ατυχημάτων, εργατικά ατυχήματα, τραυματισμοί, εγκεφαλικά καρδιαγγειακά εκτός από τα λοιμώδη νοσήματα.

Με αυτόν τον τρόπο οι εντατικές του δημοσίου θα «ελευθερωθούν» και θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσει περισσότερες 1.000 κρεβάτια εντατικής θεραπείας.