Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: Μουσικές εκδηλώσεις «Πολυφωνίες»

0
932

Το κουαρτέτο εγχόρδων FourTe της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) θα ανοίξει το πρόγραμμα μουσικών παρεμβάσεων «Πολυφωνίες» του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για τη νέα χρονιά με έργα Elgar, Bach, Borodin, Σκαλκώτα, Dvorak, Lully, Corelli, Purcell και Handel. Το μουσικό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00 στο Αίθριο του Νοσοκομείου. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το κουαρτέτο εγχόρδων αποτελείται από τους μουσικούς: Ηλία Γυφτονικολό (α’ βιολί), Κωνσταντίνα Μπάλλα (β’ βιολί), Ιζαμπέλα Χατζηιωάννου (βιόλα), και Μυρτώ Ξηρουχάκη (βιολοντσέλο).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα: ELGAR – CHANSON DE MATIN.BACH – AIR. BORODIN – POLOVTSIAN DANCE .ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ. DVORAK – HUMORESQUE No 7. DVORAK – VIOLIN SONATINA in G MAJOR (FINALE).LULLY – LES FOLIES D’ESPAGNE. CORELLI – CONCERTO GROSSO No. 3 IN C MINOR (LARGO-ALLEGRO). PURCELL – TRIO SONATA IN C MINOR, Z.798   ALLEGRO (LAST PART). HANDEL – MUSIC OF THE ROYAL FIREWORKS BOURREE .HANDEL – MUSIC OF THE ROYAL FIREWORKS MINUET 1 & 2.

Καλύπτοντας με το ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις εποχές της μουσικής εξέλιξης, το κουαρτέτο έχει παίξει στον κήπο της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών, ένας χώρος συναυλιών ο οποίος εγκαινιάστηκε με αυτό το κουαρτέτο. Επίσης, έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου «ΆΝΩ» της Σύρου σε συνεργασία με τον Χρήστο Παρασκευόπουλο στο εκκλησιαστικό όργανο, καθώς και στο φεστιβάλ Will o’ wisps όπου μέρος των εσόδων του πήγαν στο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου”. Έχει παίξει στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Μεταμόσχευσης, Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και δραστηριοποιείται στο σχολικό περιβάλλον πραγματοποιώντας παρουσιάσεις όπου συνδυάζουν το λόγο με τη μουσική, κάνοντας έτσι πιο προσιτή και κατανοητή την προσέγγιση των μεγάλων συνθετών και των έργων τους. Σημαντική είναι η συμμετοχή του κουαρτέτου σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, καθώς και σε συναυλίες που εκπληρώνονται σε πολυχώρους και σε σημαντικά κτήρια όπως το Νομισματικό Μουσείο και την Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πληροφορίες για την εκδήλωση βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.onasseio.gr.