Στους τρεις έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορωνοϊό. Αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

0
406

Δυο άνθρωποι που έδιναν τη μάχη με τον κορωνοϊό κατέληξαν σήμερα το πρωί, ανεβάζοντας τον αριθμό σε τρεις. Πρόκειται για δυο άνδρες 90 και 67 χρονών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Πτολεμαΐδα και στην Ζάκυνθο αντίστοιχα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει : «Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2: Ενας 90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Και ένας  67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί».

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν στους πολίτες ότι όλοι πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να παραμείνουν στα σπίτια τους, προκειμένου να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι αλλά και οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, που είναι στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» με τον κορωνοϊό.

Ανησυχητικό όμως παραμένει το γεγονός ότι και σήμερα, πολλοί φαίνεται να αψηφούν τα  επιπλέον μέτρα προφύλαξης, που έλαβε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά από εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό από όλους ότι όσα δρακόντεια μέτρα προφύλαξης και εάν λάβει το υπουργείο Υγείας, όσα σποτάκια με ηθοποιούς και καλλιτέχνες και εάν προβληθούν με το μήνυμα «Μένουμε σπίτι», εάν πραγματικά ο κάθε ένας από εμάς δεν αναλάβει την ευθύνη να τηρήσει ευλαβικά αυτά τα μέτρα, τότε θα ζήσουμε μέρες Ιταλίας που σήμερα θρηνεί πάνω από 1000 νεκρούς και υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς γι΄ αυτό και κανένας άλλος.

Αξίζει να τονισθεί ότι οι επιστήμονες αναμένουν τις επόμενες δυο εβδομάδες ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που σημαίνει ακόμα περισσότεροι θάνατοι από τον κορωνοϊό που σαρώνει όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός δεκάδες ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο δίνουν μάχη με το χρόνο για να ανακαλύψουν το εμβόλιο. Ωστόσο θα χρειαστούν ακόμα αρκετούς μήνες μέχρι να τα καταφέρουν. Έως τότε ο κάθε ένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.