Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά τρία υπερσύχρονα νοσοκομεία σε Κομοτηνή Σπάρτη και Θεσσαλονίκη

0
597

Τα σχέδια για την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση για την Υγεία που διοργάνωσε χθες βράδυ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δωρεά του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δύο γενικών νοσοκομείων στην Κομοτηνή και τη Σπάρτη και του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, των οποίων οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένονται να ολοκληρωθούν έως το 2025.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε εκ μέρους της Πολιτείας διαχρονικά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πολύ σημαντική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και αναφέρθηκε στον πατριωτισμό των Ιδρυμάτων, των ευεργετών, των ιδιωτών που στηρίζουν τη χώρα και τη στήριξαν στα χρόνια της κρίσης.

Φωτογραφία από την χθεσινή εκδήλωση του ΙΣΝ

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την πλήρη αναμόρφωση του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», συνολικού ύψους 3,5 εκ. ευρώ, που θα προέλθουν από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της κυρίας Αλίκης Περρωτή και της οικογένειας Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου.

Στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», περιλαμβάνονται επίσης η προμήθεια τεσσάρων PET/CT τομογράφων σε τέσσερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ, με δύο νέα ελικόπτερα και δύο νέα αεροπλάνα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών, αλλά και η εκπαίδευση φοιτητών νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής, διασωστών του ΕΚΑΒ, γιατρών και χειρουργών για την αντιμετώπιση του τραύματος και ιατρικού προσωπικού για την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παράλληλα σήμερα ο υπουργός Υγείας ανακοινώσε τη λειτουργία 15 νέων κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) νοσοκομείων της Αττικής, προχωρά το Υπουργείο Υγείας.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός ενέκρινε την πρόσληψη 26 νοσηλευτών που θα στελεχώσουν άμεσα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Πιο αναλυτικά, η κατανομή κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που αναπτύσσονται από την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:

Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»: 2 κλίνες ΜΕΘ. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.»: 2 κλίνες ΜΕΘ. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»: 4 κλίνες ΜΕΘ και Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ: 7 κλίνες ΜΑΦ.