Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου

0
432

Έμφαση στην πρόληψη με την παροχή δωρεάν εξετάσεων δίνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας κατά το μήνα Φεβρουάριο. Ο συγκεκριμένος μήνας είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, για αυτόν τον λόγο το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας παρέχει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στην Αθήνα.

Η πρόσκληση  είναι ανοικτή και οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχου κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 15:30) στα τηλέφωνα: 210 3620831 – 210 3620832.

Η προσπάθεια υπενθύμισης του ελέγχου είναι σημαντική καθώς πολλές γυναίκες, αμελούν να υποβληθούν σε εξετάσεις, είτε από φόβο είτε από άγνοια, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι η μαστογραφία θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ανίχνευση καρκίνου του μαστού, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει τη μείωση της θνησιμότητας από τον καρκίνο του στήθους κατά 30 με 40%. Επίσης, το τεστ ΠΑΠ αποτελεί μια απλούστατη εξέταση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο γυναικολόγος συλλέγει κύτταρα από τον τράχηλο και τον κόλπο με στόχο την ανίχνευση πιθανών, μη φυσιολογικών αλλοιώσεων και μεταβολών τους.