Και τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού κλείνουν οκτώ σχολεία στην Αθήνα

0
518

Με γρήγορους ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού και στη χώρα μας. Ήδη το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί και τέταρτο κρούσμα «SARS-CoV-2» στη χώρα μας, όπως πλέον το χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες ενώ κλείνουν και οκτώ σχολεία στο Χαϊδάρι, το Περιστέρι, στην Αθήνα και τη Γλυφάδα.

Ειδικότερα το τέταρτο κρούσμα στη χώρα και το δεύτερο στην Αθήνα, είναι μια  Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Το περιστατικό διαγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Τα σχολεία

Μετά από απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας κλείνουν για προληπτικούς λόγους για σήμερα τα παρακάτω σχολεία: 4ο ΓΕΛ και 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 11 Λύκειο Περιστεριού, 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, 19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου και 5ο Δημοτικό Περιστερίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων, με προσβληθέντες από κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει στις 12:30 στο υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η καθημερινή πλέον,  ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο κορονοϊό, από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.