Στην ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό εστιάζει το υπουργείο Υγείας. Αναστέλλονται οι μαθητικές εκδρομές στην Ιταλία

0
783

Στην ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών, θα εστιάσει στο εξής η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώ δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Αυτή ήταν η απόφαση που έλαβαν χθες η πολιτική ηγεσία και οι επιστήμονες κατά τη διάρκεια της  έκτακτης σύσκεψης που είχαν στο υπουργείου Υγείας. Μάλιστα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η προγραμματισμένη σύσκεψη που είχε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να εκτιμηθεί η πορείας της προετοιμασίας της χώρας μας για την αντιμετωπίσει της νέας επιδημίας. Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Να σημειωθεί ότι κατά την έκτακτη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας,  οι επιστήμονες αποφάσισαν ότι  δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Επιπροσθέτως οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές δεν θα προχωρήσουν -για την ώρα- σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Ακόμη κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται σήμερα και αύριο, στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα προκειμένου να  ενημερώσει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας». Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.