23 νέα κρούσματα κανένας θάνατος στους 191 παραμένουν οι νεκροί

0
274

Είκοσι τρία νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού και κανένα θάνατο στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.366 (ημερήσια μεταβολή + 0.7%) εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Από το σύνολο των 3.366 κρουσμάτων, 753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται, ούτε με ταξίδι, ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες).

Να σημειωθεί ότι τα διάσπαρτα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως την Ξάνθη και τη  Θεσπρωτία, τη Σύρο, την Καστοριά, την Πέλλα και τη Ροδόπη έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Να σημειωθεί ότι στην Καστοριά που είχε πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό τον περασμένο Μάρτιο, επανεμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη νέο κρούσμα μετά από 3,5 μήνες με συνέπεια να έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Καστοριάς, το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού έπειτα από 72 ημέρες. Ο δήμος Καστοριάς, τονίζεται στην ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες οδηγίες μεριμνά για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας σύμφωνα με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί.»

Το τοπικό Orizontes Press αναφέρει ότι θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια γυναίκα, 44 ετών, η οποία τις τελευταίες ημέρες εκδήλωσε ποικίλα συμπτώματα (πυρετό, ναυτία, διάρροια) και απουσίαζε από την εργασία της. Κατά τις ίδιες πηγές, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της ώστε να γίνουν στοχευόμενα τεστ.

Η ασθενής έχει ήπια συμπτώματα και να παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σημειώνεται ότι η 44 χρονη είχε ταξιδέψει πρόσφατα στα Ιωάννινα και εργάζεται σε παιδικό σταθμό.