40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο: «Αναγέννηση στην Οδοντιατρική»

0
318

Οι σύγχρονες κλινικές προσεγγίσεις και αναγεννητικές τεχνικές στην Περιοδοντολογία, τα εμφυτεύματα και οι αναπλαστικές τεχνικές στην Εμφυτευματολογία, είναι μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητηθούν στο 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, που διοργανώνει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο συνέδριο που αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 2.000 οδοντίατροι από όλη την χώρα έχει θέμα «Αναγέννηση στην Οδοντιατρική» και  θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών από την  Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως το Σάββατου 8 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 15 διακεκριμένοι ξένοι ομιλητές και μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Επιστημονικών Εταιρειών και άλλων φορέων καθώς και φοιτητές.

Στόχος είναι η ενημέρωση του οδοντιατρικού κόσμου για την αναγέννηση της Οδοντιατρικής και τη σχέση στοματικής υγείας με την γενική υγεία του ατόμου και την ποιότητα ζωής. Αναλυτικά, στο συνέδριο μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στις:

  1. σύγχρονες κλινικές προσεγγίσεις και αναγεννητικές τεχνικές στην Περιοδοντολογια και Ενδοδοντία,
  2. τα εμφυτεύματα και τις αναπλαστικές τεχνικές στην Εμφυτευματολογία,
  3. στην Κινητή και Ακίνητη Προσθετική,
  4. την αισθητική Οδοντιατρική,
  5. την Οδοντιατρική Ακτινολογία,
  6. την Αθλητική Οδοντιατρική και τις απαραίτητες ορθοδοντικές παρεμβάσεις πριν και μετά τους τραυματισμούς, καθώς και τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου και την θεραπεία των σχιστιών.

Θα παρουσιαστούν επίσης, οι σύγχρονες απαιτήσεις για την Οδοντιατρική Ειδικής Φροντίδας, τη Νοσοκομειακή Οδοντιατρική την αντιμετώπιση του πόνου στην κλινική πράξη, καθώς και άλλα επαγγελματικά οδοντιατρικά θέματα.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής, καθηγητής  Φοίβος Μαδιανός τόνισε: «Ο βασικός στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε το καλύτερο και πληρέστερο επιστημονικό πρόγραμμα των 4 δεκαετιών της ζωής του Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου. Ο τίτλος του φετινού τριήμερου Συνεδρίου αφορά στην “Αναγέννηση στην Οδοντιατρική”, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά-επιστημονικά και αντικατοπτρίζει τις προκλήσεις της σύγχρονης οδοντιατρικής».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης ανέφερε ότι: «Η “Αναγέννηση” δεν αφορά μόνο στην οδοντιατρική αλλά και στην άσκηση του επαγγέλματος και έχει χαρακτήρα επιστημονικό συνδικαλιστικό, επαγγελματικό και κοινωνικό. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο ισχυροποιεί τα επιχειρήματα της και τις θέσεις της και με γνώμονα την εξέλιξη της επιστήμης προς όφελος των ασθενών, διεκδικεί και λιμνάζοντα θέματα όπως η κοστολόγηση των οδοντιατρικών πράξεων και η χρήση του πρωτοξειδίου του αζώτου, βαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση».

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής  Αθανάσιος Υφαντής χαρακτήρισε το συνέδριο: «Κορυφαίο επιστημονικό γεγονός στο χώρο της Οδοντιατρικής. Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές ανάγκες, που απαιτούν ένα νέο ξεκίνημα, με την αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων και των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελος της επιστήμης και της ατομικής και δημόσιας υγείας. Η επιμέρους θεματολογία έχει δομηθεί με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων στα ζητήματα, που ανακύπτουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες και την δυνατότητα ενσωμάτωσή τους στα σχέδια θεραπείας και στη θεραπεία των ασθενών».