ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: 25 Χρόνια Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα

0
398

Ένα αξιόλογο έργο έχει να επιδείξει το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών της φαρμακοβιομηχανίας Φαρμασέρβ-Λίλλυ, πρωτοπόρα στις κλινικές μελέτες στη χώρας μας. Από το 1996, που ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 2.100 Έλληνες ιατρούς – ερευνητές, σε περισσότερα από 1.300 ερευνητικά κέντρα, στα οποία έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 16.000 ασθενείς. Μάλιστα τα δεδομένα έχουν αξιοποιηθεί σε περισσότερες από 160 δημοσιεύσεις- ανακοινώσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά & συνέδρια. Παράλληλα πάνω από 50εκ.€ έχουν επενδυθεί από τη Φαρμασέρβ-Λίλλυ τα τελευταία χρόνια μέσω των κλινικών μελετών στη χώρα μας, ενώ πρόσφατα η εταιρία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη φάσης 3, κλινική δοκιμή που θα έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα!

Το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών είναι σταθερά προσηλωμένο στο όραμα της άρτιας διεξαγωγής Κλινικών Ερευνητικών Προγραμμάτων, με στόχο την αξιολόγηση – ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών παραγόντων. Σήμερα, έχοντας πλέον καταγράψει πολύ σημαντική επιστημονική δραστηριότητα, είναι από τα πιο πολυπληθή ερευνητικά κέντρα στη χώρα και απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 ετών από την ίδρυση του ερευνητικού κέντρου της Φαρμασέρβ-Λίλλυ,  ο Προέδρος της Lilly International Ilya Yuffa, επισκέφτηκε τη χώρα μας. Στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες,  ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ αναφέρθηκε στη συνεισφορά της  εταιρίας  στη χώρα μας, τονίζοντας ότι: “Επί 25 χρόνια επενδύουμε συστηματικά στη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα”.

Από την πλευρά του ο κ.Yuffa αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία της Lilly στη χώρα, της φαρμακοβιομηχανίας που έκανε παγκοσμίως εμπορικά διαθέσιμη την ινσουλίνη το 1923 και 100 χρόνια τώρα συνεχίζει να παράγει φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη, τον καρκίνο και τα Αυτοάνοσα νοσήματα.

Η  Φαρμασέρβ-Λίλλυ

Η συνεργασίας της Lilly στη χώρα μας ξεκινάει αρχικά με τη συνεργασία της με τη Φαρμασέρβ Ελλάς το 1984 για να εξελιχθεί αργότερα στη δημιουργία της κοινοπραξίας το 1994, οπότε και δημιουργήθηκε η Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι πρωτοπόρος στην χώρα μας στην Κλινική Έρευνα και επενδύει στην άριστη τεχνογνωσία της Lilly, του παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που συνδυάζει τη φροντίδα με την έρευνα, για την ανάπτυξη φαρμάκων που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Ο Διονύσης Φιλιώτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Διαθέτουμε στην ελληνική αγορά έναν συνδυασμό νέων καινοτόμων αλλά και παλαιότερων καταξιωμένων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων υψηλής ποιότητας που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε σοβαρές ασθένειες. Είμαστε σε συνεχή διάλογο με όλους τους σημαντικούς εταίρους του κλάδου της υγείας ώστε να επιτυγχάνεται ενημέρωση και κατανόηση των υφιστάμενων αναγκών και να διασφαλίζεται η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Συμμετέχουμε με θέσεις και προτάσεις στη διαμόρφωση της Πολιτικής Υγείας στη χώρα μας για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας για όλους. Με ακεραιότητα, αριστεία και έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο συμβάλλουμε στην καλή υγεία των πολιτών, στη διασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης των εργαζομένων μας, και υποστηρίζουμε τη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο Ilya Yuffa τόνισε: «Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ είναι ένας σταθερός και πολύτιμος εταίρος μας. Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα για νέα επιχειρηματικά σχέδια, καταρχάς λόγω του υψηλής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού της, της γεωγραφικής της θέσης στην Ευρώπη, και της εγγύτητάς της σε Μέση Ανατολή και Αφρική, της πολιτικής της σταθερότητας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά των πολύ καλών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στη Lilly διερευνούμε όλες τις πιθανές δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα εφόσον δημιουργηθούν και δρομολογηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται φυσικά η ύπαρξη ενός επιχειρηματικά και φορολογικά σταθερού και προβλέψιμου περιβάλλοντος, η αύξηση του προϋπολογισμού της χώρας για το φάρμακο, η μείωση των τεράστιων υποχρεωτικών επιστροφών σε rebatesκαι clawbacks, η ελάττωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, περιλαμβανομένων των αποφάσεων της δικαιοσύνης».