Η Ιουλία Τσέτη, επίτιμη Διδάκτωρ του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ

0
278

Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγορεύθηκε η κυρία Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas και μέλος ΔΣ του ΣΕΒ.

Πρόκειται για την κορυφαία αναγνώριση της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το πρόσωπο της κυρίας Ιουλίας Τσέτη, όσον αφορά το πολυετές ερευνητικό της έργο, αλλά και τις διαρκείς και άοκνες ενέργειές της προς την κοινωνία, τη νέα γενιά και το περιβάλλον.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στη Μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία των πρυτανικών Αρχών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτας, καθηγητών και φοιτητών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, στελεχών του Ομίλου Τσέτη και εκπροσώπων του τύπου.

Την κυρία Τσέτη προσφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας της τιμωμένης, έγινε από τον Διευθυντή του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Παναγιώτη Μαράκο.

Η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος, πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Αλέξιο-Λέανδρο Σκαλτσούνη.

Η  τιμώμενη στην ομιλία της με τίτλο: «Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της φαρμακευτικής σήμερα και αύριο» αναφέρθηκε στην προσφορά της οικογένειάς της στην φαρμακευτική επιστήμη αλλά και στη δική της προτεραιότητα στο άνθρωπο.

«Οι δράσεις αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, η εξασφάλιση της πρόσβασης ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, καθώς και η προαγωγή της ενημέρωσης του κοινού αποτελούν τον δικό μας Όρκο προς την κοινωνία. Παράλληλα, η συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η έρευνα και οι επενδύσεις παραμένουν πάντα υψηλή μας προτεραιότητα» επεσήμανε η κ.Τσέτη στην ομιλία της.

Μεταξύ άλλων, η ίδια έδωσε έμφαση στην σημασία της ορθής ενημέρωσης του κοινού  για  την προστασίας της σωματικής και ψυχικής  υγεία.

Επιπροσθέτως  η κ. Τσέτη, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο των Βιοεπιστημών, ως προς την προαγωγή υγείας και στην ευζωία, «με στόχο την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών και την οικοδόμηση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής και υγιούς γήρανσης». Με έμφαση στην καινοτομία και  σε ένα καλύτερο μέλλον που θα φέρει η επόμενη γενιά φαρμακοποιών η κ. Τσέτη τόνισε : «έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ηθική υποχρέωση, να τους δώσουμε την επιλογή, να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στον τόπο μας και να είναι αυτοί που θα φέρουν τις ρηξικέλευθες επιστημονικές ανακαλύψεις».