Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας το χρυσό μετάλλιο Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2020.

0
641

Συνεχίζοντας τη νικηφόρα πορεία που ξεκίνησε το 2019, η ομάδα iGEM του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2020 ανάμεσα σε 256 ομάδες από όλο τον κόσμο.
Οι φοιτητές της ομάδας παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο : «AMALTHEAa modular platform for monitoring the gastrointestinal health», το οποίο αφορά στην μη επεμβατική διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

Η δεύτερη αυτή συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαγωνισμό και η ομάδα του 2020 συνεχίζει την παράδοση των διακρίσεων στο δρόμο που άνοιξαν οι προκάτοχοί τους το 2019.

Η ELPEN στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της ομάδας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Με σταθερή προσήλωση στον τομέα της έρευνας, η εταιρεία στηρίζει διαχρονικά τους Έλληνες επιστήμονες, προσφέροντας στην πατρίδα μας και επενδύοντας στην επόμενη μέρα για τη χώρα μας.

Στον φετινό διαγωνισμό διακρίθηκαν και άλλα ελληνικά Πανεπιστήμια. Τόσο το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και το Πανεπιστήμιο Πατρών κατάφεραν να διακριθούν κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Και οι τρεις ελληνικές φοιτητικές ομάδες απέδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πως στην χώρα μας υπάρχουν αξιόλογες ερευνητικές πρωτοβουλίες νέων επίδοξων επιστημόνων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ταλέντο και όραμα και γίνονται δέκτες παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η ELPEN εκφράζει τα συγχαρητήριά της σε όλες τις ομάδες, που κατάφεραν να διακριθούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και διαφορετικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών της. Ακόμη, τους εύχεται να συνεχίσουν απρόσκοπτα να κυνηγούν τους στόχους και τα όνειρά τους, με στόχο την κατάκτηση κι άλλων κορυφών στο μέλλον!