13 νεκροί από τον κορωνοϊό μέσα σε εννέα ημέρες. Τρεις νεκροί μόνο σήμερα

0
511

Τρεις νέοι θάνατοι σήμερα από τον κοροναϊό ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 13. Πρόκειται για δύο άνδρες, και μια γυναίκα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας “Παμμακάριστος”, “Αττικόν” και “Σωτηρία”. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς όπως φαίνεται στη λίστα που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Συγκεκριμένα ο  πρώτος νεκρός από COVID-19 καταγράφηκε στις 12 Μαρτίου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου.

Ο δεύτερος και ο τρίτος νεκρός ανακοινώθηκαν στις 14 Μαρτίου και αφορούσαν δύο ασθενείς από την Πτολεμαΐδα και τη Ζάκυνθο.

Στις 15 Μαρτίου καταγράφηκε το τέταρτο θύμα στη μακάβρια λίστα του COVID -19  στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Στις 17 Μαρτίου ανακοινώθηκε και ο πέμπτος θάνατος ένας 67χρονο ασθενής από την Αθήνα.

Ο έκτος θάνατος ανακοινώθηκε χθες, 19 Μαρτίου και αφορούσε ασθενή από την Καστοριά.

Στις 20 Μαρτίου ανακοινώθηκαν άλλοι 4 θάνατοι. Ο 7ος νεκρός ήταν ένας  ασθενής με σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Ο 8ος ήταν ένας ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Παμμακάριστος” και 9ος ένας υπερήλικας στην Αθήνα.Ο 10ς νεκρός ανακοινώθηκε την ίδια μέρα και αφορούσε 93χρονη η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου και είναι η πρώτη γυναίκα που πεθαίνει από τον κορωνοϊό.

Σήμερα 21 Μαρτίου ανακοινώθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι. Δυο άνδρες και μια ακόμη γυναίκα που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία “Παμμακάριστος”, “Αττικόν” και “Σωτηρία”.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει πως τα ποσοστά θανάτων από την COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλότερα στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες και αφορούν κυρίως σε άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα οι ασθενείς με καρκίνο, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπάθειες, οι παχύσαρκοι αλλά και οι καπνιστές ανήκουν στις ομάδες υψηλού κίνδυνου.