Κλείνουν όλα τα σχολεία, τα φροντιστήρια και τα Πανεπιστήμια για δυο εβδομάδες

0
560

Την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας  για τις επόμενες 14 ημέρες αποφάσισε η Κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και όπως τόνισε η αναστολή αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.  Επιπροσθέτως με ανακοίνωση του,το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι κλείνουν και όλα τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα κέντρα δια βίου μάθησης κλπ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ανακοίνωσε: «Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες  πλήττονται» είπε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε: «Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα» κατέληξε.

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 89. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας, εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Η κατάσταση της υγείας του 66χρονου ασθενούς που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και πλέον είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών.

Πάντως οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι για τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα για τα οποία δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα το ιστορικό έκθεσης τους. Δηλαδή δε γνωρίζουν πως εκτέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι στον κορωνοϊό, αφού δεν είχαν επαφές με άλλα γνωστά κρούσματα.

Γι΄αυτό το λόγο άλλωστε οι Λοιμωξιολόγοι αναμένουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα σε πολλές περιοχές της Ελλάδα και συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τους ηλικιωμένους και τους χρόνια πάσχοντες όπως καρδιοπαθείς και καρκινοπαθείς, να παραμείνουν σπίτι τους.