Μήνυμα Αγάπης και υποστήριξης στα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού».

0
393

Η 14η Φεβρουαρίου, η οποία τιμάται διεθνώς, ως η «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», έχει καθιερωθεί και ως η παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Για την «Καρδιά του Παιδιού», είναι μια ξεχωριστή στιγμή, αφού γιορτάζουν όλοι οι μικροί μαχητές της ζωής, που έχουν παλέψει για την καρδιά τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, κάθε χρόνο γεννιούνται 800-1.000 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, μπορούν να προκαλέσουν κατά το πρώτο έτος της ζωής του βρέφους, περισσότερους θανάτους, από οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία.

Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια», υποδεικνύει μια εκ γενετής δυσπλασία στην καρδιά ή στα αγγεία, που απειλεί τη ζωή του βρέφους από τη πρώτη στιγμή της ύπαρξης του. Η πρόληψη -όπως είναι γνωστό- σώζει ζωές. Η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ιατρική και τις εξελίξεις αυτής, θα επιτρέψουν τουλάχιστον στο 80% των παιδιών αυτών, να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση, απολαμβάνοντας ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο επιβίωσης, με την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού», στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης και υποστήριξης και σας προσκαλεί το Σάββατο 15/02/2020 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (πλησίον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας) από τις 12:00 μ.μ έως και τις 18:00, για να λάβετε και εσείς μέρος στη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Οι εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού», θα βρίσκονται στον 1o όροφο του εμπορικού κέντρου και θα διανέμουν το έντυπο ενημερωτικό υλικό του συλλόγου, καθώς επίσης θα μοιράζουν δωράκια στους επισκέπτες. Επιπλέον, ανάμεσα στους εθελοντές, θα βρίσκονται και επαγγελματίες Make Up Artists, από τη Σχολή Επαγγελματικού Μακιγιάζ, Beauty Point Academy, οι όποιοι θα κάνουν δωρεάν face painting με θέμα την καρδιά, σε μικρούς και μεγάλους.

Σκοπός της «Καρδιάς του Παιδιού» με τη διοργάνωση της δράσης, είναι η ενημέρωση & αφύπνιση του κοινού σχετικά με τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες και παράλληλα η διάχυση του έργου του Οργανισμού.

Ας συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλοι μαζί την ελπίδα, στις καρδιές των παιδιών!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών Και Ενηλίκων με διακριτικό τίτλο, “Η Καρδιά του Παιδιού”, είναι ένα πιστοποιημένο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1983 από γονείς παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO (European Congenital Heart Disease Organisation), την Πανευρωπαϊκή Ένωση Σπανίων Παθήσεων Eurordis και τους φορείς Eurocharity & QualityNet.

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία όπου η πολιτεία θα στηρίζει ενεργά και ουσιαστικά τις περιπτώσεις των παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, μέσω της επιστημονικής έρευνας, της πρόνοιας και της νομοθεσίας. Στηρίζει τις περιπτώσεις των καρδιοπαθών παιδιών σε εθνικό επίπεδο και στα 37 χρόνια λειτουργίας του έχει βοηθήσει ηθικά, οικονομικά και ψυχολογικά πάνω από 5.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος διαχρονικά υλοποιεί μια σειρά από προγράμματα και δράσεις, όπως είναι :

Οι παρεμβάσεις και τα διαβήματα προς τους αρμόδιους φορείς

Η συνεισφορά στα έξοδα της νοσηλείας και αποκατάστασης των παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Η κάλυψη εξετάσεων και ιατρικών πράξεων

Η κάλυψη εξόδων διαμονής σε οικογένειες άπορων παιδιών

Πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Εκδηλώσεις Ψυχαγωγικού ή Εκπαιδευτικού χαρακτήρα

Για περισσότερες πληροφορίες:

O Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού»: 210 3218488 | info@kardiapaidiou.gr