Στα 99 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού, τρεις στην εντατική

0
389

Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες το μεσημέρι ανεβάζοντας σε 99 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Από αυτούς 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερις ξένης υπηκοότητας. Ειδικότερα 29 νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη και 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται τρεις είναι διασωληνωμένοι και νοσηλεύονται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Συγκεκριμένα οι δυο νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών στο Ρίο και ένας στο ΑΧΕΠΑ.

Ειδικότερα στο νοσοκομείο του Ρίο ο 66χρονος απο την Αμαλιάδα δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς όπως ανακοίνωσαν μέλη της Επιτροπής Λοιμώξεων του υπουργείου Υγείας, εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε στην εντατική και ένας ακόμα άνδρας που νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με πνευμονία και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο του Ρίο νοσηλεύονται συνολικά 36 άτομα.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας ασθενής απο την Κοζάνη που είχε κάνει… περιοδεία πρώτα στο Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας μετά στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χθες το μεσημέρι γι΄αυτο και οι γιατροί τον μετέφεραν στην εντατική όπου και παραμένει διασωληνωμένος.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη το πρωί το ΕΚΑΒ μετέφερε ένα 77χρονο άνδρα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου μετά τον ακτινολογικό έλεγχο κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί σε απομόνωση, στην Δ 4 Παθολογική Κλινική καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει συμπτώματα πνευμονίας. Στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση απο το υπουργείο Υγείας, βγήκε θετικός και αμέσως ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε την ιχνηλάτιση των επαφών του. Ο ασθενής μεταφέρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Την ίδια ώρα σε απομόνωση είναι επτά άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον 77χρονο στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Πρόκειται για 2 ειδικευόμενους γιατρούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ( ΤΕΠ), 2 ειδικευόμενοι και μια νοσηλεύτρια στη Δ4 Παθολογική Κλινική και δυο απο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε. Χθες το πρωί έγινε δυο φορές απολύμανση στους χώρους του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» το οποίο λειτουργεί κανονικά.

Παράλληλα μια δασκάλα που διδάσκει σε τέσσερα σχολεία στο Δήμο Βάρη,Βούλα, Βουλιαγμένη βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό χωρίς όμως να έχει συμπτώματα. Επειδή είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία στις 24 Φεβρουαρίου, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της είπαν ότι εφόσον είναι ασυμπτωματική να προσέλθει κανονικά στην υπηρεσία της, πράγμα το οποίο κι έπραξε. Τώρα ιχνηλατούνται όλες οι επαφές της όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντελος.

Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Επίσης κλείνουν όλοι οι παιδότοποι και ακυρώνονται οι παρελάσεις και οι εκδηλώσεις της 25 Μαρτίου