Εθελοντές για να βοηθήσουν τα νοσοκομεία που θα πολεμήσουν τον κορωνοϊό ζητάει το υπουργείο Υγείας.

0
431

Ο πόλεμος με τον κορωνοϊό, αυτόν τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, έχει ξεκινήσει και γι΄ αυτό το υπουργείο Υγείας ζητάει εθελοντές όλων των ειδικοτήτων (γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, τεχνικούς) για να υποστηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό. Το υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι ραγδαία και αφήνει να εννοηθεί ότι εάν δεν προσέξουμε, τα νοσοκομεία θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν πολεμική ιατρική, δηλαδή επιλογή ασθενών για τις εντατικές. Για να μη φτάσουμε άλλωστε στο σημείο που είναι σήμερα η Ιταλία, από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον πληθυσμό να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των ειδικών. Σήμερα, όμως, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη, σε καιρό ειρήνης, ανακοίνωση αποκαλύπτοντας τον μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουμε.

Συγκεκριμένα πριν από λίγο η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, ανακοίνωσε το εθελοντικό πρόγραμμα ενίσχυσης όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του COVID-19. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου  ανάρτησε οδηγίες για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τα νοσοκομεία που “πάσχουν” από προσωπικό, αποκαλύπτοντας έτσι την πρωτόγνωρα δύσκολη  κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν τα θεραπευτήρια όλης της χώρας τις επόμενες εβδομάδες, μετά τη μεγάλη διασπορά του φονικού κορωνοϊού από τους χιλιάδες κατοίκους της πρωτεύουσας που έφυγαν για τα χωριά και τα νησιά τους.

Στην ιστοσελίδα ethelontes.gov.gr οι ενδιαφερόμενοι (γιατροί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές,  ηλεκτρολόγοι , υδραυλικοί, διοικητικοί κλπ)  θα βρουν μια φόρμα στην οποία θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, την ειδικότητα τους, τηλέφωνο επικοινωνίας κλπ.

Επίσης θα αναφέρουν σε ποια από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και θα τη στείλουν ηλεκτρονικά στο υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας : «Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία.

Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας.

Στην προσπάθεια αυτή, το Υπουργείο Υγείας ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς όμως η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές.

Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr».