Άνδρες: Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους

0
67

Η επένδυση στην υγεία μας, είναι η πιο έξυπνη που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος εάν θέλει να έχει μια ποιότητα ζωής έως τα βαθιά του γεράματα. Ωστόσο οι άνδρες κάνουν πολύ συχνά κάποια λάθη που μπορεί να τους βάλουν σε… περιπέτειες. Αυτό ισχυρίζεται ο Minesh Khatri, MD, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ και αναλύει ποια είναι τα πιο συχνά λάθη:

1.Αποφεύγουν την επίσκεψη στο γιατρό

Γνωρίζετε ήδη ότι χρειάζεται να χάσετε μερικά κιλά και να γυμνάζεστε περισσότερο. Εξάλλου, νιώθετε μια χαρά, γιατί να πάτε για προληπτικές εξετάσεις στο γιατρό; Κι όμως αυτές οι προληπτικές εξετάσεις είναι η βάση της καλής υγείας -και για τα δύο φύλα- και μπορεί να σας γλιτώσουν από μεγαλύτερη ταλαιπωρία και προβλήματα στο μέλλον.

2.Πιστεύουν ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αφορούν τους ηλικιωμένους

Σε μεγάλο βαθμό, τα καρδιαγγειακά νοσήματα μας αφορούν πλέον όλους, άντρες και γυναίκες, και σχεδόν σε κάθε ηλικία. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι σημαντικά μέτρα για να είστε υγιής, αν όμως έχετε στο οικογενειακό σας ιστορικό τα νοσήματα αυτά κάνετε ένα τσεκ απ στον καρδιολόγο ακόμη κι αν είστε στη δεκαετία των 30 ετών.

3.Αγνοούν το ροχαλητό τους

Μπορεί το ροχαλητό να αποτελεί… αιτία γκρίνιας στο κρεβάτι, ωστόσο δεν είναι αθώο από πλευράς υγείας. Το έντονο ροχαλητό και η υπνική άπνοια, μπορεί να συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση. Στην επόμενη επίσκεψη στο γιατρό σας συζητήστε το μαζί του.

4.Παραλείπουν το αντηλιακό

Οι περισσότεροι άντρες δεν αγαπούν να χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία, ωστόσο πλέον είναι απαραίτητη για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος αλλά και της φωτογήρανσης. Κάθε φορά που εκτίθεστε στον ήλιο φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας για κάθε αλλαγή που θα δείτε στο δέρμα σας ή σε κάποιον σπίλο.

5.Δεν τρώνε όσα φρούτα και λαχανικά απαιτούνται για καλή υγεία

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με την καλή υγεία και στα δύο φύλα και σίγουρα περιλαμβάνει την κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Βάλτε στόχο από δω και πέρα να τρώτε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα σαλάτα -με κάποια μορφή άπαχης πρωτεΐνης- στη δουλειά και προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα φρούτα και όσπρια. Πιο συγκεκριμένα, αυτού του είδους η διατροφή μπορεί να προστατεύει από πολλές μορφές καρκίνου, καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικό και διαταραχές του πεπτικού.

Με αυτούς τους πέντε απλούς τρόπους μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα θωρακίσετε τον οργανισμό σας καλύτερα και θα είστε πιο υγιής.