Νέα μέθοδος απαλλάσσει από τον πόνο στις αρθρώσεις

0
277

Νέα θεραπεία με ραδιοκύματα, χωρίς παρενέργειες,  έρχεται να ανακουφίσει από τον πόνο στον ώμο, στο γόνατο, στο ισχίο, και σε όλες τις  αρθρώσεις. Ο  Nικόλαος Εμμ. Τσιλιμιγκάκης Ορθοπαιδικός χειρουργός- τραυματιολόγος, εξειδικευθείς στην αναλγησία με παλμικές ραδιοσυχνότητες Ευρωκλινική Αθηνών, Συμβεβλημένος ιατρός ΕΔΟΕΑΠ απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις αναφορικά με τη νέα μέθοδο.

Σε ποιες περιπτώσεις χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη μέθοδο;

Η εφαρμογή τους γίνεται στον τοπικό αρθρικό πόνο.

Ποιες είναι οι ενδείξεις;

Οι ενδείξεις είναι οι ακόλουθες: Αποτυχία συντηρητικών μεθόδων, όταν το χειρουργείο δεν είναι επιλογή για άλλους λόγους, και στο χρόνιο μετεγχειρητικό πόνο.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται στον ώμο, στο γόνατο, στο ισχίο, στη μέση και στον αυχένα.

Τι είδους κύματα χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη μέθοδο;

Η θεραπεία με ραδιοκύματα περιελάμβανε μέχρι τώρα τα συμβατικά ραδιοκύματα, τα cooled ραδιοκύματα και τα bipolar ραδιοκύματα. Oι παλμικές ραδιοσυχνότητες έρχονται vα εξαλείψουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των υπολοίπων.

Ο Nικόλαος Εμμ. Τσιλιμιγκάκης Ορθοπαιδικός χειρουργός- τραυματιολόγος.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διαδικασία διαρκεί 10 έως 40 λεπτά (ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους). Ο ασθενής είναι ξύπνιος και γίνεται υπό τοπική αναισθησία και με τη χρήση ακτινοσκοπικoύ μηχανήματος.

Πόσο γρήγορα ανακουφίζεται ο ασθενής;

Οι ασθενείς βλέπουν άμεση βελτίωση και τα οριστικά αποτελέσματα έρχονται 20 με 30 ημέρες μετά την εφαρμογή. Σε ποσοστό 10% – 20% οι ασθενείς έχουν το 100% της βελτίωσης άμεσα μετά την εφαρμογή των ραδιοκυμάτων και δεν χρειάζεται να περιμένουν 20 με 30 ημέρες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία διαρκεί 1 έως 5 χρόνια και στο διάστημα αυτό μπορούν οι ασθενείς να γυμνάσουν τις μυϊκές ομάδες γύρω από την πάσχουσα περιοχή ώστε όταν η αισθητικοί κλάδοι των νεύρων επανακινήσουν τη λειτουργία τους, να μην νιώθουν πόνο στην ίδια ένταση ή και καθόλου.

Γίνεται λήψη ή έκχυση κάποιων φαρμάκων;

Όχι. Δεν χρησιμοποιούμε κανένα φάρμακο κατά την εφαρμογή της μεθόδου.

Υπάρχει αντένδειξη για κάποιους ασθενείς;

Όχι δεν υπάρχει αντένδειξη. Μπορεί να προχωρήσει στη θεραπεία όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να χειρουργηθεί και γενικά όποιος αντιμετωπίζει πόνους στις αρθρώσεις.

Μπορεί η μέθοδος να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία και σε ιατρεία;

Όχι. Η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί τη χρήση ειδικού μηχανήματος το οποίο έχει προμηθευτεί ήδη η Ευρωκλινική Αθηνών. Απαιτεί επίσης ειδική εκπαίδευση.