Νέα καινοτόμα λύση για την ανακούφιση του μυϊκού πόνου.

0
64

Ένα νέο φαρμακευτικό επίθεμα ανακουφίζει γρήγορα από τον μυϊκό πόνο και πόνο στις αρθρώσεις. Κατά τη διαδικτυακή παρουσίαση του φαρμακευτικού επιθέματος (έμπλαστρου) ιβουπροφαίνης Nurofen Durance, η Medical and Regulatory Affairs Manager της RB , κυρία Φούλα Τσουκαλά, διευκρίνισε ότι χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία,  αποδεσμεύει συνεχώς την δραστική ουσία στο σημείο του πόνου για έως και 24 ώρες από την εφαρμογή του, προσφέροντας  παρατεταμένη ανακούφιση στον ασθενή. Το  νέο φαρμακούχο επίθεμα με αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση περιέχει 200mg ιβουπροφαίνης,  η οποία αναστέλλει τοπικά την παραγωγή προσταγλανδινών, διακόπτοντας τη σηματοδότηση του πόνου και της φλεγμονής. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες  επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του πόνου μετά από μία μόνο εφαρμογή σε διάστημα 24 ωρών έναντι εικονικού φαρμάκου, καθώς επίσης και μια σημαντική μείωση της φλεγμονής.

Προφίλ  ασφάλειας

Σε αντίθεση με τα φάρμακα που περνάνε από το στομάχι, το νέο έμπλαστρο δρα τοπικά, είναι εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο και μπορεί να εφαρμοστεί πάνω ή κοντά στις αρθρώσεις επιτρέποντας κανονικά την κίνηση και πετυχαίνοντας στοχευμένη και καθαρή εφαρμογή. Εφαρμόζεται μια φορά ημέρα ή  νύχτας με διάρκεια 24 ώρες και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ενήλικες και εφήβους άνω των 16 ετών. Δεν έχει  αρώματα και δεν προκαλεί αίσθημα καψίματος. Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου έμπλαστρου επιτυγχάνεται  έλεγχος του ρυθμού αποδέσμευσης της δραστικής ουσίας  και διατήρηση σταθερών θεραπευτικών επιπέδων του φαρμάκου, τα οποία δεν μπορούν να επιτευχθούν με τις άλλες μορφές, τόνισε ο κος  Ελευθέριος Καραδήμας Ορθοπαιδικό Χειρουργό, με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις, παθήσεις ισχίου& γόνατος και παθήσεις άνω άκρου.

Ο κ. Σταύρος Σταθόπουλος, Φυσικοθεραπευτής Γ.Ν.Α«Ο Ευαγγελισμός», Οργ. Γραμ. Π. Τμ. Αττικής ΠΣΦ, συμμετέχων στο W.H.O. Rehabilitation Programme, και στο Network for health promotion in life and work (Work Confederation Physical Therapist) έδωσε χρήσιμες οδηγίες προς  τους πάσχοντες :

Πρέπει:

-Να καταλάβουν ότι ο πόνος τους
είναι πραγματικός

-Να μείνουν ενεργοί

-Να εστιάσουν σε σημαντικές
δραστηριότητες

-Να διατηρήσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις

-Να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους

Δεν πρέπει

-Να αναζητούν στα γρήγορα πηγές πληροφόρησης για το πρόβλημα τους

-Να πιστεύουν οτιδήποτε για τον πόνο τους

-Να κατηγορούν τον εαυτό τους

-Να είναι σε πόλεμο με τον πόνο τους

-Να θεωρούν ότι ο πόνος προκαλεί πάντα βλάβη

-Να βιάζονται και να πανικοβάλλονται εάν κάτι αναβλήθηκε εξαιτίας του πόνου τους

Από την πλευρά του ο  κ.  Μιχάλης Κακιούζης, Διεθνής Καλαθοσφαιριστής & Προπονητής στην ομιλία του τόνισε τη  σημασία της  κατάλληλης φαρμακευτικής υποστήριξης και τα κατάλληλα σκευάσματα  για τους τραυματίες αθλητές.