Στους 20 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 134 νοσηλεύονται και 32 έχουν αναρρώσει και πήραν εξιτήριο

0
809

Στους 20 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας από 17 που ήταν χθες ενώ ανακοινώθηκαν άλλα 48 επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 743.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση βρίσκεται σε ένα σχετικό έλεγχο σε σχέση με άλλες χώρες, όπως ανέφερε σήμερα το απόγευμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας,  Λοιμωξιολόγος  Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση που έγινε σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νεοτέρα επιδημιολογικά στοιχεία  συνολικά έχουμε 743 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

Νοσηλεύονται 134 ασθενείς εκ των όποιων οι  45 είναι διασωληνωμένοι. Το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Οι θάνατοι από την COVID-19 ανέρχονται σε 20 .

Η μέση ηλικίας όσων κατέληξαν ήταν τα 75 έτη.

Το ευχάριστο νέο είναι ότι άλλοι τέσσερις ασθενείς πήραν εξιτήριο και συνολικά  32 ασθενείς έχουν αναρρώσει και έχουν επιστρέψει σπίτι τους!

Σύμφωνα με τα νεοτέρα επιστημονικά δεδομένα ο  φονικός κορωνοϊός προκαλεί και διαταραχές στο πεπτικό και απώλεια όσφρησης ή γεύσης, όπως είπε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας.

Με αφορμή τη 40χρονη γυναίκα  από τη Βόρεια Ελλάδα, που έχασε τη ζωή της στο σπίτι της από τον κορωνοϊό ο καθηγητής επεσήμανε ότι τα κρούσματα που μένουν απομονωμένα στο σπίτι, πρέπει να έχουν τακτική επικοινωνία με τους γιατρό τους, ειδικά στην περίπτωση που έχουν υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στους  επαναπατρισθέντες από την Ισπανία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τους χαρακτήρισε μία «επιδημιολογική βόμβα», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι οι 21 από τους 263 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Συγκεκριμένα στην πτήση από τη Βαρκελώνη, ήταν θετικοί  11 άνδρες και 3 γυναίκες ενώ στην πτήση από τη Μαδρίτη, ήταν θετικοί  1 άνδρας και 6 γυναίκες.

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως δεκάδες υγειονομικοί έχουν προσβληθεί από τον ιό, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο εξαιτίας της έκθεσής τους.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε πως το υπουργείο φυσικά και γνωρίζουν το θέμα της έκθεση του υγειονομικού προσωπικού στον κορωνοϊό γι΄ αυτό το υπουργείο έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να το αντιμετωπίσει.