11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Παρουσίαση μελετών πολιτικών υγείας

0
308

Τις βασικότερες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας θα αναδείξει το το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών. Κατά τη διάρκεια των  εργασιών του θα παρουσιαστούν , για πρώτη φορά, μελέτες πολιτικής υγείας, που διεξήχθησαν εντός του 2022.

Το συνέδριο, που διοργανώνεται για 11η χρονιά και θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα, αποτελεί χώρο ζυμώσεων μεταξύ ασθενών και εταίρων της Υγείας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 συλλόγων- μελών της ένωσης. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Ακαδημαϊκού και Επιστημονικού Κλάδου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των μελετών. Συγκεκριμένα, στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου, που διοργανώνεται υβριδικά,  θα παρουσιαστεί η πρώτη εκτεταμένη έρευνα στη χώρα μας για τον προσδιορισμό του επιπέδου εγγραμματοσύνης υγείας του ελληνικού πληθυσμού, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Εγγραμματοσύνη Υγείας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου την τρίτη ενότητα η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θα παρουσιάσει μελέτη για την αξιολόγηση του ρόλου των εκπροσώπων των ασθενών στη λήψη αποφάσεων πολιτικής υγείας στην Ελλάδα, με έμφαση στη διαδικασία αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε πρώτη Πανελλαδική μετάδοση, στο πλαίσιο της πέμπτης ενότητας ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το οποίο θα αναδείξει σε πρώτο πρόσωπο τις αληθινές ιστορίες των χρόνιων ασθενών και φροντιστών, αποτελώντας το εφαλτήριο για τον παραγωγικό διάλογο που θα ακολουθήσει μεταξύ των πολιτών και της Πολιτείας. (https://youtu.be/aVMhgpdC_C4 )

Το προσεχές διάστημα θα κοινοποιηθούν οι σχετικοί σύνδεσμοι εγγραφών και διαδικτυακής παρακολούθησης. Σημειώνεται πως η δια ζώσης συμμετοχή στο Συνέδριο πραγματοποιείται μόνο κατόπιν συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας εγγραφής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.