27ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας: «Ξαναγράφοντας την Ογκολογία: το νέο πρότυπο»

0
103

Όλες ο πρωτοποριακές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί σε βασικούς τομείς της έρευνας και της θεραπείας του καρκίνου καθώς και οι νέες ανακαλύψεις και οι σημαντικές προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον, θα παρουσιαστούν στο 27ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας με θέμα : «Ξαναγράφοντας την Ογκολογία: το νέο πρότυπο». Το συνέδριο διοργανώνει  η Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) στις  13 έως 15 Μαΐου 2021.

 Η μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας και η ιατρική ακριβείας στην ογκολογία σηματοδοτεί πλέον μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινή κλινική πρακτική. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη της πολυπλοκότητας του καρκίνου επιβάλλει τη συνεργασία διεπιστημονικών ομάδων υψηλού επιπέδου, για τον σχεδιασμό και εφαρμογή της βέλτιστης θεραπευτικής προσέγγισης. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια  έχει καταστεί σαφής η αναγκαιότητα μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του καρκίνου που ενσωματώνει την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία και την ανακουφιστική φροντίδα.

Επίσης, η πανδημία COVID-19 ανέδειξε με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι είναι αναγκαία η διασφάλιση αυτής της συνολικής αντιμετώπισης του καρκίνου ώστε να μην αποτελέσει την επόμενη πανδημία.

«Η Ογκολογία λοιπόν ξαναγράφεται από την αρχή και η ΕΟΠΕ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους επιστήμονες υγείας για την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σχετικά με τις νέες στρατηγικές και τις καινοτόμες θεραπευτικές εξελίξεις που χρειάζεται να ενσωματωθούν στο νέο πρότυπο της αντιμετώπισης του καρκίνου» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της επιστημονικής εταιρίας.

Στις εργασίες του 27ου ΕΣΚΟ συμμετέχουν η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας, η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, η Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας, ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος – Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας και η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας με παρουσιάσεις διακεκριμένων επιστημόνων από κέντρα της Ελλάδας αλλά και από σημαντικά ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Σε κοινή δήλωση, οι εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης υπογράμμισαν ότι το νέο πρότυπο της αντιμετώπισης του καρκίνου είναι εδώ και ότι απαιτείται συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας για την βέλτιστη ανάπτυξη και εφαρμογή του στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site του 27ου ΕΣΚΟ https://www.esko2021.gr/