98%: Μία ιστορία αγάπης, θάρρους, πόνου και ελπίδας

0
175

Όταν χτυπάει ο καρκίνος έναν άνθρωπο είναι σαν να χάνεται η Γη κάτω από τα πόδια του. Η μάχη είναι σκληρή και άνιση. Ωστόσο μέσα από αυτή τη μάχη οι άνθρωποι ανακαλύπτουν μια πλευρά του εαυτού τους που ποτέ είχαν φανταστεί. Άλλοι εγκαταλείπουν το σύντροφο τους την πιο δύσκολή στιγμή. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που μένουν και με τη στάση τους απέναντι στον άνθρωπό τους που “παλεύει” με τον καρκίνο, δίνουν στον υπόλοιπο κόσμο μαθήματα ζωής. Μια τέτοια αληθινή ιστορία αγάπης, θάρρους, πόνου, ελπίδας και στήριξης, έγινε βιβλίο και μάλιστα είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε ο σύζυγος για την μεγάλη του αγάπη.. τη γυναίκα του. Ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση είναι “98%” και τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του συγγραφέα δωρίζονται σε συλλόγους καρκινοπαθών.

Συνήθως κάθε ασθενής που διαγιγνώσκεται με καρκίνο, αλλά και οι οικείοι του αγωνιούν να μάθουν τις στατιστικές: τι πιθανότητες έχω να «νικήσω» την ασθένεια; Πόσο θα ζήσω; Τι πιθανότητες επιτυχίας έχει η θεραπεία που θα ακολουθήσω; Το 98% αφήνει ένα 2%, που φαντάζει μικρό, εάν όμως συμβεί;

Ο Κώστας Γαλανούδης με την αγαπημένη του σύζυγο Παναγιώτα

Δυστυχώς όταν μια γυναίκα διαγιγνώσκεται με καρκίνο είναι πολύ πιθανό να εγκαταλειφθεί  από το σύντροφό της, βιώνοντας μοναξιά, απόρριψη και στιγματισμό ως μη υγιής. Εδώ όμως βλέπουμε την αγάπη να μάχεται το θάνατο, το «εμείς απέναντι σε όλα» να γίνεται πράξη: «Είναι μια πρωτότυπη μαρτυρία, όχι από έναν ασθενή, αλλά από ένα σύντροφο, ο οποίος καταγράφει τη μάχη με τον καρκίνο από τη σκοπιά του «άλλου», που επίσης πονάει, αλλά συνήθως βουβά».

Ο Κώστας Γαλανούδης, λογιστής στο επάγγελμα, αποφάσισε να καταγράψει την ιστορία της γυναίκας του Παναγιώτας, που διαγνώσθηκε με καρκίνο, υποβλήθηκε σε θεραπείες, «νίκησε» προσωρινά την ασθένεια, όμως μια «δεύτερη έφοδος» της νόσου υπέβαλε το ζευγάρι σε μια σκληρή δοκιμασία.

Στην προσπάθεια του να λυτρωθεί ο ίδιος, καθώς ο πόνος του είχε ξεχειλίσει κι ήταν δύσκολα διαχειρίσιμος, εκφράστηκε με την κατάθεση των συναισθημάτων και των σκέψεων του.

Δεν είχε γραφτεί κανένα άλλο βιβλίο από σύντροφο – συνοδοιπόρο καρκινοπαθούς ο οποίος επιθυμούσε να γνωστοποιήσει το πώς νιώθει την ασθένεια και την ταλαιπωρία της, τα πάνω και τα κάτω της κι αυτός που στέκεται δίπλα στον πάσχοντα και συμπάσχει.

Από τις εκδόσεις “ΑΡΜΟΣ” ο διευθυντής κ. Γ. Χ. Ιακώβου που ανέλαβε να το εκδώσει παρέδωσε το πόνημα στη πρόεδρο της Αντικαρκινικής εταιρείας Ιωαννίνων κ. Νίκη Αγνάντη την πρώτη καθηγήτρια παθολογοανατομίας στην Ελλάδα , η οποία είχε την καλοσύνη να το προλογίσει και να συμβάλλει στην όλη προσπάθεια που στοχεύει στην ενίσχυση των ασθενών με καρκίνο.

Πληροφορίες-παραγγελίες: https://armosbooks.gr/, 210 3304196 – 210 3830604 (Αθήνα), 2310-220992 (Θεσσαλονίκη), e-mail: info@armosbooks.gr.