Αρκουμανέας: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων σήμερα-Πάνω από 3.500

0
246

Άλλο ένα μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ξεπεράσουμε σήμερα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  οι νέες λοιμώξεις Covid-19 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.500. Σημειώνεται ότι ήδη στην εντατική νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 681 ασθενείς covid-19, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί πολύ τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχουν πάνω από 3.000 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Ενδεικτικό της δραματικής τροπής που έχει πάρει η πανδημία στη χώρα μας, είναι η δήλωση του προέδρου το ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί  με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Αναμένουμε σημαντική αύξηση  των κρουσμάτων σήμερα” ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με υπομονή και θέληση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία». Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό».

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, και τον επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Οργανισμού, κ. Στράτο Γεραγώτη. Στη συνομιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο παρέστη και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης, Βαρνάβας Θεοχάρης.