Βασίλης Κοντοζαμάνης: Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν.

0
85

“Οι πολίτες δεν θα επιλεγούν ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κάνουν όπως δεν επιλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης”. Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ. Ο υφυπουργός διευκρίνισε επίσης ότι οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία, αλλά μόνο στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας και τα νοσοκομεία, τα οποία ετοιμάζονται ώστε όταν θα έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, να ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί μέσα σε λίγες μέρες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Όσον αφορά στην ταχύτητα που θα γίνουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας ο υφυπουργός ανέφερε ότι η μέγιστη δυνατότητα είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα, οι οποίοι όμως δεν θα γίνονται στα φαρμακεία. «Στα φαρμακεία οι πολίτες θα μπορούν μόνο να κλείνουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό» όπως τόνισε.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να έρθει τρίτο κύμα πανδημίας και τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή για να το αποφύγουμε.

Σημείωσε, πάντως, ότι τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών.