Διαδικτυακή Εκδήλωση: «Καρδιακή Ανεπάρκεια και Αρτηριακή Πίεση»

0
134

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η  Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καρδιακή Ανεπάρκεια και Αρτηριακή Πίεση». Πλέον η  πανδημία COVID-19  έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της πρόληψης , γι’ αυτό  επιστημονική εταιρία αλλά και η ένωση ασθενών καλούν διακεκριμένους επιστήμονες που θα διαφωτίσουν το κοινό για το μείζον αυτό θέμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 18.30, με αφορμή την Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η οποία έχει καθιερωθεί πανευρωπαϊκά να τιμάται τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, για την πρόληψή της αλλά και την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της.

«Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί μια νόσο που αν και είναι συχνότερη σε μεγάλες ηλικίες, απαντάται συχνά και σε άτομα κοινωνικά και οικονομικά ενεργά. Θεωρείται μια εκ των κυριότερων αιτιών για συχνές και παρατεταμένες νοσηλείες, ενώ μειώνει δραματικά την ποιότητα ζωής του ασθενή» σημειώνεται  στην κοινή ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως  η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, προκειμένου να προσφερθεί πληροφόρηση για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσής της και της παρακολούθησής της, αλλά και για τους τρόπους πρόληψης.

Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις ομιλίες και στη συνέχεια να παρέμβουν και να υποβάλλουν στους ομιλητές τα ερωτήματά τους, με κύριο ζητούμενο μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση κοινού και επιστήμης.

Το link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι https://freivirtualevents.gr/eke-scientists-answer/