Διαδικτυακή εκδήλωση: «Είστε Περιθάλπων; Ελάτε να δραστηριοποιηθούμε μαζί!»

0
408

Τα άτομα που φροντίζουν ασθενείς με Alzheimer κουβαλούν πολύ “βαρύ φορτίο”, ειδικά εάν δεν είναι εκπαιδευμένα και φροντίζουν τη μητέρα, τον πατέρα τη σύζυγο ή τον σύζυγο χωρίς κάποια καθοδήγηση από ειδικό. Γι΄αυτό και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών σε συνεργασία με την Alzheimer Hellas  διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο :«Είστε Περιθάλπων; Ελάτε να δραστηριοποιηθούμε μαζί!»  την Πέμπτη 3/2/2022 στις 19:30.

Συντονίζει η κα Μάγδα Τσολάκη Νευρολόγος- Ψυχίατρος και Θεολόγος. Παρουσιάζουν οι φοιτήτριες Ψυχολογίας: Μαρία- Αγγελική Γιαννοπούλου και  Ευανθία Καβιδοπούλου https://authgr.zoom.us/j/99138927496?pwd=Tmhpc1hqUm9HNTBsM1o0S2hCMXJRQT09

Meeting ID: 991 3892 7496 -Passcode: 796555.

Σημειώνεται ότι πολλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε φροντιστές ηλικιωμένων ατόμων με άνοια ή Alzheimer, αποδεικνύουν ότι παρουσιάζουν διάσπαση της καθημερινής ρουτίνας, προβλήματα υγείας, οικονομική πίεση και έλλειψη της στήριξης από την οικογένεια, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν κατάθλιψη και φυσικά άγχος. Επιπλέον υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ κατάθλιψης των φροντιστών και μειωμένης φυσικής κατάστασης, όπως είναι ο διακεκομμένος ύπνος, η αυξημένη συχνότητα καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων, η χαμηλή ανοσία και το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν πολλοί ειδικοί, ο  κίνδυνος πρόωρης κατάθλιψης των φροντιστών αυτών είναι υψηλός ως 83%.