Δωρεά: Με 14 κλίνες ΜΕΘ ενισχύεται το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

0
566

Στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία του COVID-19, βρίσκονται πλέον 14 νέες κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό – Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Πρόκειται για δωρεά που έκαναν οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Αγγελική Φράγκου αλλά και η εταιρεία ΙΟΝ.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο επιθεώρησε τις 14 κλίνες, συνομίλησε με τους 10 μόνιμους ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και με πολλούς από τους τριάντα έξι επικουρικούς νοσηλευτές, που στελεχώνουν τη νέα μονάδα.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Νίκαιας έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στη χωροταξία και διάφορες ανακατασκευές προκειμένου να ενταχθεί η νέα μονάδα ΜΕΘ με τις 14 κλίνες.

Η δωρεά ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 14 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορς, αντλίες, απινιδωτές κτλ.), την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στα πλαίσια της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.