ΕΔΔΥΠΠΥ-Διαδικτυακή Ημερίδα: «Ιός HPV και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα»

0
243

«Ιός HPV και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» είναι το θέμα της εξαιρετικά επίκαιρης διαδικτυακής ημερίδας που  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 στις 12:00. Η ημερίδα είναι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ (ΕΔΔΥΠΠΥ), με θέμα: «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα & Ιός HPV – Πρόληψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας» το οποίο διοργανώνεται από τα ΚΕΠ Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, με την Υποστήριξη της Aenorasis. Η πρώτη Ημερίδα είναι σε συνεργασία με τους Δήμους  Ν. Σμύρνης, Ηρακλείου Αττικής, Μεγαρέων.

Ομιλητής θα είναι ο  Μαιευτήρας Γυναικολόγος –Χειρουργός, Ευριπίδης Μπιλιράκης, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης και Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας.

Ο κ. Μπιλιράκης στην ενότητα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα-υπογονιμότητα και καρκινογένεση θα αναφερθεί στην λοίμωξη  HPV –Κονδυλώματα και χλαμυδιακές λοιμώξεις. Στο δεύτερο θέμα της ομιλίας του θα αναφερθεί στο εξελιγμένο test Παπανικολάου και  τις σύγχρονες μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις.

Νωρίτερα χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάπαλος, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Δέσποινα Αϊβατζίδου, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Μεγαρέων Κωνσταντίνος Καράμπελας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Σμύρνης Παναγιώτης Γιατζίδης, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρία Αϊδίνη.

Μετά το τέλος της επιστημονικής ομιλίας του μαιευτήρα γυναικολόγου Ευριπίδη Μπιλιράκη θα ακολουθούσουν ερωτήσεις του κοινού που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Για να συμμετέχετε στην Ημερίδα μπορείτε να πατήσετε εδώ