ΕΚΕ: Διαδικτυακή ενημέρωση για την καρδιακή ανεπάρκεια

0
372

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 στις 18.00,  με τη συνέργεια των Ομάδων Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας και Νοσηλευτικής Καρδιολογίας της ΕΚΕ. Στόχος είναι η πληροφόρηση των πολιτών και των ασθενών για τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις. Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων Ελλάδας.

Γιατί όμως δίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή τη νόσο και γιατί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ενημέρωση πολιτών και ασθενών για την Καρδιακή Ανεπάρκεια;

Η απάντηση έγκειται στο γεγονός ότι η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και την κύρια αιτία απώλειας ποιότητας ζωής.

Η συχνότητα της είναι περίπου 1% στα άτομα κάτω των 65 ετών, και αυξάνει προοδευτικά στο 7% σε άτομα 75 έως 84 ετών και στο 15% σε άτομα άνω των 85 ετών.

Το link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης από πολίτες και ασθενείς είναι το https://freivirtualevents.gr/eke-scientistsanswer/.

Όσοι πολίτες παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα στους ομιλητές κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των ομιλιών