ΕΛΕΑΝΑ-Διαδικτυακό σεμινάριο: “Ψωρίαση & Ψωριασική Αρθρίτιδα. Συγκοινωνούντα δοχεία”

0
98

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα θα πραγματοποιήσει live διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Ψωρίαση & Ψωριασική Αρθρίτιδα. Συγκοινωνούντα δοχεία», την Τετάρτη 21 Απριλίου2021 και ώρες 18:00-19:00 μέσω της σελίδας της στο facebook http://www.facebook.com/eleanarheumatism. Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Genesis Pharma & Digital Task. Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:

  • «Ψωρίαση -Ψωριασική Αρθρίτιδα. Ποιά η συσχέτιση μεταξύ τους», με ομιλήτρια την κυρία Μαρία Πολίτου, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, Επιμ. Α’, Α’ Κλινική Δερματικών & Αφροδίσιων Νόσων Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νοσ. Δερματικών & Αφροδίσιων Νόσων Αθηνών « Α.ΣΥΓΓΡΟΣ».
  • «Ψωρίαση & Ψωριασική Αρθρίτιδα. Κρίσιμης σημασίας η έγκαιρη διάγνωση» με ομιλητή τον κ. Δημήτριο Τσερώνη, Ρευματολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη Δ’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Π.Γ.Ν. «Αττικόν».
  • «Ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με Ψωρίαση & Ψωριασική Αρθρίτιδα» με ομιλήτρια την κυρία Γραμματή Νταλώση, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια-Ψυχοδραματίστρια.

Το διαδικτυακό σεμινάριοείναι μια προσπάθεια της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για να έχουν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.Η παρακολούθηση είναι δωρεάν ενώ όσοι επιθυμούν, αφού παρακολουθήσουν το webinar μπορεί να θέσουν τα ερωτήματά τους γραπτά στο fb ή στο email info@arthritis.org.gr

 Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 5500 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα  Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά  από αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.   Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς.  H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 9 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE ενώ έχει λάβει για τρεις συνεχόμενες χρονιές το 1ο βραβείο από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ασθενών για τα θέματα «Η επαγγελματική ζωή και τα προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα», «Δικαιώματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα» και «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα». Τον Ιούλιο 2020 έλαβε το 1ο βραβεία για τη δημιουργία με τη συνεργασία  του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου (CYPLAR του appStigmApp  από την PAE (PAINALLIANCEEUROPE) .