Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία: Εμβολιαστείτε μην ακούτε τους αρνητές

0
583

Το ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας δηλώνει “τη στήριξή του στην εμβολιαστική προσπάθεια ειδικά όσον αφορά στους υγειονομικούς, καθώς το αγαθό της δημόσιας υγείας και της ζωής των ασθενών υπερισχύει.

Υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι τα επιχειρήματα των αρνητών του εμβολίου, όλων των τύπων, στερούνται συνεπούς και τεκμηριωμένης επιστημονικής στήριξης από ερευνητικά δεδομένα, συνεπώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος υποστήριξης του μη εμβολιασμού.

Τονίζει εμφαντικά την ηθική υποχρέωση όλων των μελών της αλλά και ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας να διαφυλάξουν τη ζωή και την υγεία του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, την οποία και θα πρέπει να υπερασπίσουν ειδικά απέναντι σε διάφορες μη τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, οι οποίες προκαλούν βλάβη στη δημόσια υγεία χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα”.

Η παραπάνω ανακοίνωση, λοιπόν, από τους πλέον ειδικούς πια, τους ψυχίατρους, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να ξεκαθαρίσει  ότι είναι θέμα δημόσιας υγείας  να εμπιστευόμαστε την επιστήμη για να μην γυρίσουμε πίσω στον …Μεσαίωνα της άγνοιας, της ημιμάθειας, της άρνησης και του σκοταδισμού.