ΕΟΠΕ Oncotalks: Οι Ογκολόγοι Παθολόγοι μας ενημερώνουν για τον καρκίνο.

0
293

Τι είναι ο καρκίνος, ποιοι είναι οι πιο συχνοί τύποι και πως μπορώ να μειώσω τον κίνδυνο; Σε αυτά και άλλα απλά ερωτήματα για τη νόσο, έγκριτοι επιστήμονες  της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) απαντούν στο κοινό μέσα από μια σειρά ολιγόλεπτων και περιεκτικών video.

Στόχος της δράσης είναι η έγκυρη ενημέρωση, η προώθηση της επιστημονικής γνώσης και η γνωστοποίηση των τελευταίων εξελίξεων για τον καρκίνο, στους ογκολογικούς ασθενείς και στο γενικό πληθυσμό, με σκοπό να τους βοηθήσει στην πλοήγησή τους στην αναζήτηση, κατανόηση και επιλογή πληροφοριών για την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποτελεσματική διαχείριση του καρκίνου.

Τα videos βρίσκονται online στο website της ΕΟΠΕ https://bit.ly/oncotalkskeimeno και στο Youtube κανάλι της https://bit.ly/youtubeonco. H νέα δράση της επιστημονικής εταιρίας με τίτλο: «ΕΟΠΕ ΟNCOTALKS. Οι Oγκολόγοι της ΕΟΠΕ μάς ενημερώνουν για τον καρκίνο» είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία  κατά του αναλφαβητισμού στην υγεία, που έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην ενημέρωση των ασθενών και του γενικού πληθυσμού για τον καρκίνο:

«Σε μια εποχή υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης, βρισκόμαστε συχνά αντιμέτωποι με διλήμματα: ποια πληροφορία να εμπιστευτούμε και κυρίως ποια είναι η πληροφορία που θα μας βοηθήσει στη λήψη της σωστής απόφασης για τα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΟΠΕ και συνεχίζει: «Τα διλήμματα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία όταν η πληροφορία αφορά στην πρόληψη, διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία ενός νοσήματος όπως ο καρκίνος. Τα Oncotalks δημιουργήθηκαν για να συνεισφέρουν στην έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών και φροντιστών τους στη λήψη ορθολογικών και επιστημονικά τεκμηριωμένων αποφάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου».

Η δράση θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα videos προκειμένου να καλυφτούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα γύρω από τον καρκίνο.

Η παραγωγή των videos έχει γίνει από την εταιρεία SEEREALTV, ενώ την επικοινωνία της ενέργειας έχει αναλάβει η SUNNYSIDEUP.