Ευκαιρίες καριέρας και επιχειρηματικότητα στις Βιοεπιστήμες για νέους επιστήμονες

0
238

Η  Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, το  Κέντρο «Αρχιμήδης»  σε συνεργασία με τη Bayer Ελλάς διοργανώνουν  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ευκαιρίες Καριέρας & Επιχειρηματικότητα στις Βιοεπιστήμες». Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση  φοιτητών, νέων επιστημόνων και ερευνητών των Σχολών Επιστημών Υγείας & Θετικών Επιστημών.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου,  στο Αμφιθέατρο Κοτζιάς (Κτίριο 15) της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, θα παρέχονται πληροφορίες για τις ευκαιρίες καριέρας στην κλινική έρευνα, τις επιχειρηματικές προοπτικές που παρουσιάζουν οι τομείς της βιοτεχνολογίας (Bio-tech) και των τεχνολογιών υγείας (Health-tech) και το Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης που προσφέρει το Κέντρο Αρχιμήδης.

Με δεδομένο  ότι η ιατρική εκπαίδευση, η κλινική πρακτική και η κλινική έρευνα αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της φροντίδας των ασθενών σε κάθε σύστημα υγείας, η Bayer δίνει έμφαση στην  άρτια ιατρική εκπαίδευση καθώς προετοιμάζει του επαγγελματίες υγείας του αύριο,  στη βελτίωση της κλινικής πρακτικής αφού οδηγεί σε ένα ασθενοκεντρικό και αποδοτικό σύστημα υγείας, καθώς και στην κλινική έρευνα που βοηθά στην εξέλιξη της φροντίδας για τους μελλοντικούς ασθενείς. Μέχρι τώρα οι τομείς της εκπαίδευσης, της πρακτικής και της έρευνας, νοούνται ακόμα ως ξεχωριστά πεδία δραστηριότητας,  χωρίς να αναπτύσσονται οι βέλτιστες συνέργειες εντός του ελληνικού συστήματος υγείας και εκπαίδευσης.

Η Bayer Ελλάς δημιούργησε και παρουσιάζει: το  Healthcare  Accelerator, που περιλαμβάνει ένα σύνολο προγραμμάτων και δράσεων σε ένα ορίζοντα τριών ετών. Πρόκειται για ένα «οικοσύστημα» στο οποίο «οι τρεις αυτοί πυλώνες ενδυναμώνονται, αλληλοεπιδρούν και μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο, σε ένα καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα». Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιείται μία σειρά δράσεων και προγραμμάτων.

Σκοπός του Healthcare Accelerator είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση των φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής καθώς και των υπολοίπων επιστημών υγείας γύρω από την αξία της κλινικής έρευνας και τους πιθανούς ορίζοντες καριέρας σε αυτή καθώς και η αντίστοιχη παροχή εφοδίων προκειμένου να πετύχουν σε αυτή. Οι δράσεις της Bayer Ελλάδος περιλαμβάνουν:

-Παροχή υποτροφιών μέσω του προγράμματος Bayer Foundation Scientific Fellowships.

-Συμμετοχή σε Ημέρες Καριέρας πανεπιστημίων για τη γνωριμία των φοιτητών με το χώρο του φαρμακευτικού κλάδου και της κλινικής έρευνας σε αυτόν. / Συνεργασία με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο .

-Ενημέρωση των φοιτητών για την κλινική έρευνα και τη σημασία των ορθών πρακτικών σε αυτή.