Η Boehringer Ingelheim Ελλάς ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα με υπερσύγχρονο όχημα

0
412

Αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, η Boehringer Ingelheim Ελλάς προχώρησε στη δωρεά ενός υπερσύγχρονου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, τύπου VAN 9 θέσεων, Sprinter (4×4), ενισχύοντας την ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ» της Περιφέρειας Αττικής. Το όχημα βρίσκεται ήδη στη διάθεση των χειριστών Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.).

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι Αττικής, παρουσία του Πρόεδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Boehringer Ingelheim Ελλάς κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγου κ. Παναγιώτη Νιάφα, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, Υποστράτηγου κ. Δημήτρη Πατράκη, του Διευθυντή Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Α.Π.Σ. Πύραρχου κ. Μωυσή Μόρδου και του εκπροσώπου της ομάδας «ΙΚΑΡΟΣ» Αττικής, Πυραγού κ. Εμμανουήλ Σωπασουδάκη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στο δύσκολο έργο το οποίο επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα. Στον επίπονο αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες όλο το χρόνο για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και τον φυσικό μας πλούτο, χαιρόμαστε που γινόμαστε αρωγοί. Είναι άξιοι θαυμασμού και ελπίζουμε με τη δωρεά του οχήματος αυτού να τους βοηθήσουμε στο έργο τους. Η Boehringer Ingelheim δραστηριοποιείται στη χώρα μας πάνω από μισό αιώνα. Πιστή στο όραμα της αειφόρου ανάπτυξης, SD4G (Sustainable Growth for Generations) η εταιρεία δίνει έμφαση σε ενέργειες όπως αυτή, που συνεισφέρουν στην προστασία των περιβαλλοντικών πόρων, των ανθρώπων και των κοινοτήτων τους. Με τον τρόπο αυτό οι γενιές που έρχονται θα έχουν βρει τους πόρους που εμείς θα έχουμε αφήσει γι’ αυτές. Όλη η προσπάθεια και όλες οι πρωτοβουλίες μας όπως η σημερινή, έχουν στόχο αυτήν την κατεύθυνση».

Συνεχίζοντας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, Υποστράτηγος  κ. Δημήτρης Πατράκης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Αναγνωστάκη  και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Eκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρωτοβουλία σας να δωρίσετε το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα που θα καλύψει τις ανάγκες της ομάδας ΙΚΑΡΟΣ της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής. Η κίνηση αυτή ενισχύει την προσπάθειά μας ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις τόσο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου αλλά και άλλων σημαντικών προκλήσεων που καθημερινά αντιμετωπίζουμε».

Η δωρεά του εξειδικευμένου οχήματος, στηρίζει έμπρακτα τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.