ΙΣΑ: Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για το αλκοόλ για γονείς και εκπαιδευτικούς.

0
126

Το Ελληνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ,υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, διοργανώνουν τη δεύτερη θεματική ενότητα διαδικτυακού σεμιναρίου(webinar) του προγράμματος «Αγωγής Υγείας για Παιδιά» τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18:00μ.μ .

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μέσω πλατφόρμας zoom.

Το σεμινάριο αποτελείται από 7 θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα :

  1. Κάπνισμα
  2. Αλκοόλ
  3. Ναρκωτικά
  4. Ατυχήματα
  5. Παχυσαρκία
  6. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
  7. Εμβολιασμοί εφήβων

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) και  θέμα το «ΑΛΚΟΟΛ».

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση  συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση  ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα.

«Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας. Η ενημέρωση είναι η μεγάλη δύναμη για να προλάβουμε αρνητικές καταστάσεις που θα έχουν επίπτωση στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Είμαστε κοντά στους γονείς και στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας», τονίζει ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ και Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο:  Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Είναι απαραίτητο να δηλώσετε το e-mail σας, στο οποίο θα σας σταλεί ο σύνδεσμος και οδηγίες για τη συμμετοχή σας. Οι συμμετοχές μπορούν να γίνουν έως την Κυριακή 24/01/2021 στις 17:00 καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τους 100.