Καλοκαιρινή αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Τετάρτη 3 Αυγούστου.

0
464

Οι ανάγκες για αίμα είναι άμεσες, διαρκείς, καθημερινές, 365 μέρες το χρόνο. Ιδιαίτερα τον Αύγουστο που στη συνείδηση του καθενός είναι ο μήνας της ξεκούρασης και των διακοπών, είναι παράλληλα και  η περίοδος που χρειάζεται να επιδείξουμε αυξημένα αντανακλαστικά αλληλεγγύης, καθώς παρατηρείται μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών στις αιμοδοσίες λόγω διακοπών αλλά και μείωση των εξορμήσεων εξαιτίας των αδειών του υγειονομικού προσωπικού. Παράλληλα, οι μεταγγίσεις συνεχίζονται κανονικά και σε συνδυασμό με την αύξηση των τροχαίων αλλά και της εποχικής αύξησης του πληθυσμού λόγω τουρισμού, σταθεροποιούν τις ανάγκες για αίμα σε σταθερά υψηλό επίπεδο, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) σε ανακοίνωσή του.

Η προσπάθεια όλων μας να διασφαλιστούν τα αποθέματα αίματος έτσι ώστε καμία ζωή να μην τεθεί σε κίνδυνο από ελλείψεις αίματος συνεχίζεται με τον ίδιο εντατικό ρυθμό, σε χώρους ανοιχτούς και ευχάριστους που διευκολύνουν τους εθελοντές αιμοδότες.

Το Ε.ΚΕ.Α. με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, αλλά και για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος της χώρας οργανώνει δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας(φουαγιέ επισήμων), την Τετάρτη 3 Αυγούστου από τις 15:00μμ έως τις 20.00μμ.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

-Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

-χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)

-αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

-τήρηση των αποστάσεων

-τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (28/07-02/08 08.30-14.30).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

-Να είσαι 18-65 ετών

-Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

-Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

-Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

-Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Δεν ξεχνάμε πριν φύγουμε για διακοπές να δώσουμε αίμα, να σώσουμε ζωές.