ΚΕΦΙ: Διαδικτυακή ημερίδα για τον καρκίνο του παγκρέατος

0
356

‘Ολες οι σύγχρονες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος, η πρώιμη διάγνωση και η αντιμετώπιση αλλά και η κατάθλιψη είναι μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα, που θα αναπτυχθούν από τους ειδικούς, στην ημερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (ΚΕΦΙ) με θέμα: “Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του παγκρέατος-Αναζητώντας το φαινομενικά αδύνατο”. Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  17 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30, θα γίνει διαδικτυακά, θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες ιατροί από όλη την Ελλάδα και θα προβληθεί ζωντανά (livestreaming), μέσω της σελίδας του Συλλόγου ΚΕΦΙ στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi.

Σκοπός των ειδικών που θα συμμετέχουν στην ημερίδα είναι να μπορέσουν να ενημερώσουν το κοινό που θα παρακολουθήσει τις ομιλίες για τις σημαντικές εξελίξεις στις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης του καρκίνου του παγκρέατος.

Ενδεικτικά, στις θεματικές συμπεριλαμβάνονται :

-Σύγχρονες θεραπείες για τον προχωρημένο Καρκίνο Παγκρέατος

-Καρκίνος του Παγκρέατος: Πρώιμη διάγνωση – έγκαιρη θεραπεία

-Neoadjuvant θεραπεία του Καρκίνου Παγκρέατος: Ορισμοί και οφέλη

-Σκέψεις για ένα δύσκολο καρκίνο

-Οι δυνατότητες της ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του Παγκρέατος

-Κατάθλιψη ως πιθανό σύμπτωμα του Καρκίνου του Παγκρέατος

-Διατροφική υποστήριξη ασθενών με Καρκίνο Παγκρέατος

Στην Ημερίδα θα συμπροεδρεύσουν ο κύριος Δημήτρης Κορκολής, Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. , Γ.Α.Ο.Ν.Α. “ο Άγιος Σάββας”, ο κύριος Χρήστος Χριστοδούλου, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan και ο κύριος Γεώργιος Πισσάκας, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος, Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”.

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως:

Ιωάννης Μπουκοβίνας, MD, PhD, PharmaD, Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικής Μονάδος Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης

Άρης Πλαστήρας, Χειρουργός, Επιμελητής Χειρουργικής Ογκολογίας Γ.Α.Ο.Ν.Α. “ο Άγιος Σάββας”, Lecturer στο King’s College London

Έλλη-Σοφία Τριποδάκη, Παθολόγος – Ογκολόγος MD, PhD, Eπιμελήτρια Β, ΓΟΝΚ “Οι Άγιοι Ανάργυροι”

Βασίλειος Μπαρμπούνης, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών, Διευθυντής Γ΄ Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan

Ερνέστος Μπερούκας, M.D., PhD, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Διευθυντής ΚΑΟ Χανίων Ίασις, Αν. Δ/ντής ΚΑΟ Metropolitan Hospital

Γεώργιος Νικηταϊδης, Ψυχολόγος Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, MSc

Σοφία Βαϊοπούλου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, MSc Κλινική Διατροφή καθώς και εκπρόσωποι των ασθενών, όπως ο κύριος Γεώργιος Αντωνόπουλος.

Η Ημερίδα θα τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στους ακροατές από όλη την Ελλάδα, όπου θα έχουμε την τιμή να απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Δήμος Βέργος.

Για να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ «Κ.Ε.Φ.Ι.» ΑΘΗΝΩΝ: Γραμματεία Συλλόγου Τηλ.: 2106468222  info@anticancerath.gr

https://www.anticancerath.gr

https://www.facebook.com/skkefi