Κ.Ε.Φ.Ι : Συνεχίζεται το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης «Μαζί και στο σπίτι»

0
542

Το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι», του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι) Αθηνών συνεχίζει να στηρίζει τους συνανθρώπους μας με ογκολογική νόσο, παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογική υποστήριξη στο χώρο τους, από ειδικούς, σε όλους αυτούς που αδυνατούν να μετακινηθούν ή δεν έχουν πόρους ή φροντιστές.

Στόχος  του  προγράμματος  είναι  η  βελτίωση  της  ποιότητας  ζωής  των  ογκολογικών  ασθενών  με  την ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους στο οικείο περιβάλλον τους.

Η προσφορά των υπηρεσιών γίνεται δωρεάν, σε ογκολογικούς ασθενείς που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

-βαρύτητα κατάστασης υγείας

-αδυναμία μετακίνησης,

-οικονομική / οικογενειακή κατάσταση

-τόπος κατοικίας (το πρόγραμμα καλύπτει ασθενείς που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων).

Το πρόγραμμα υλοποιείται από ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών, με την οικονομική υποστήριξη (ως σήμερα) των φαρμακευτικών εταιρειών Genesis Pharma, Abbvie, B.M.S., Merck, Roche, Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Οι παροχές του προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι» περιλαμβάνουν:

-Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για την αποδοχή της διάγνωσης και αποφυγή εγκατάλειψης της θεραπευτικής προσπάθειας, την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης, τη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης.

-Υποστήριξη των οικογενειών και των φροντιστών καθώς και ανάδειξη του ρόλου τους.

-Ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα του ασθενούς και τη διαδικασία διεκδίκησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό συνάντησης για ένταξη στο πρόγραμμα, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Συλλόγου τηλέφωνο : 210-6468222 & 210-3244390, email: info@anticancerath.gr ,  https://www.anticancerath.gr/ourwork/mazikaistospiti/
Σελίδα στο FB: https://www.facebook.com/mazikaistospitikefi/
#mazi&stospiti #kefi .