Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

0
308

Κέντρο Ακτινοθεραπείας αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «H Σωτηρία» με στόχο τη σημαντική μείωση στη λίστας αναμονής για τους ασθενείς και κατ’ επέκταση την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, με τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη και τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη.

Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να προστεθεί σε εκείνα των 18 δημόσιων νοσοκομείων (ΕΣΥ, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά) που διαθέτουν Τμήματα Ακτινοθεραπείας. Στόχος είναι να ικανοποίηση άμεσες ανάγκες ογκολογικών ασθενών και μη νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο  «Η Σωτηρία».

Το Κέντρο Ακτινοθεραπείας

Πρόκειται για έργο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στις επενδύσεις του Άξονα 3.3: «Ενίσχυση της προσβασιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Στη προσπάθεια αυτή περιλαμβάνεται και η δημιουργία νέου Τμήματος Χημειοθεραπείας, που θα επικουρεί στο έργο του Κέντρου Ακτινοθεραπείας. Επιδίωξη είναι η λειτουργία ενός ενιαίου τομέα χορήγησης ακτινοθεραπείας και η δημιουργία ενιαίων προτύπων για τη χορήγηση θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο.