Κικίλιας: «Το 53% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση»

0
42

Στην πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο συνέδριο για την ψυχική υγεία το οποίο οργάνωσε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ο υπουργός μάλιστα έκανε για άλλη μια φορά έκκληση στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους του εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

“Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα θα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως” είπε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε: “Δεν μας αρκεί αυτό. Θέτουμε διαρκώς υψηλότερους στόχους όσον αφορά την ψυχική υγεία και τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά”.

Ο υπυργός σημείωσε ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση πήρε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας από την απειλή της νόσου Covid-19.

“Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Και αυτό το διεθνές συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω”, τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης, στον αγώνα κατά της Covid-19, που δίνουν εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας ότι «αναδείχθηκαν ως ήρωες, επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις, την αφοσίωση και την υπομονή τους, συχνά με μεγάλο προσωπικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό. Για αυτήν την προσπάθειά τους, παραμένουμε υπόχρεοι σε αυτούς». Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για τη μεγάλη πρόκληση των ημερών, την επίτευξη ενός τείχους ανοσίας μέσω της δίκαιης και καθολικής διανομής εμβολίων.

Έκκληση να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στα σχολεία

Ο υπουργός τόνισε πως είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά μετά από τη 17μηνη μάχη με την πανδημία, γι’ αυτό, όπως επεσήμανε: «παροτρύνω κάθε υγειονομικό και κάθε εκπαιδευτικό να εμβολιαστεί. Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα σχολεία, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, όσοι δουλεύουν στη φύλαξη των σχολείων πρέπει να εμβολιαστούν. Αυτή είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα». Να σημειώσουμε ότι την ίδια παράκληση προς τους εκπαιδευτικούς έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η εικόνα από τη «μάχη» του εμβολιασμού σύμφωνα με την επίσημη σελίδα emvolio.gov.gr έχει ως εξής: έχουν γίνει 4.734.403 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, ενώ με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 5.525.866 συμπολίτες μας.