Κρήτη: Έξι υπερσύχρονες κλίνες ΜΕΘ απέκτησε το Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου

0
436

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του  νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ενισχύθηκε με έξι  υπερσύγχρονες νέες κλίνες συνολικού κόστους 110.000 ευρώ. Σύμφωνα με ανάρτηση στην σελίδα του νοσοκομείου στα social media πρόκειται για  «κλίνες κορυφαίας ποιότητας και κατασκευής» και με «αυτόνομη λειτουργία και εξαιρετική αντοχή». Ήδη είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για εξοπλισμό αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σημειώνεται ότι η προμήθεια νέου εξοπλισμού κατά τη τελευταία διετία αποτελεί τονωτική ένεση για την νοσηλευτική μονάδα, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας όπου οι εισαγωγές ασθενών αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο neakriti.gr η υλικοτεχνική ενίσχυση της νοσηλευτικής μονάδας αναμένεται να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ήδη το νοσοκομείο έχει παραλάβει ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα.

Με δεδομένο ότι η νοσηλευτική μονάδα ακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας  βελτιώνει τις παροχές τους εστιάζοντας και στην ποιότητα των υπηρεσιών. Μείζονος σημασίας κρίνεται η αντικατάσταση του παλιού ή προβληματικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση τόσο του νοσοκομείου όσο και της φροντίδας προς τους ασθενείς. Πλέον και οι  εργαζόμενοι θα διευκολύνονται κατά το έργο τους, ιδιαίτερα την  περίοδο της πανδημίας το SARS-CoV-2 που διανύουμε, χάρη σε καλύτερα  «εργαλεία».

Το νοσοκομείο προβλέπεται να θωρακιστεί το επόμενο διάστημα, καθώς αναμένεται και άλλος σύγχρονος εξοπλισμός μέσω του προαναφερόμενου διαγωνισμού.