Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του 23χρονου Ιάσονα- θύμα τροχαίου μπροστά στη Βουλή

0
335

Στη μνήμη του αδικοχαμένου 23χρονου Ιάσονα, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε με υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ μπροστά στη Βουλή, πραγματοποιείται λαμπαδηδρομία με στόχο την προώθηση της δωρεάς οργάνων. Το όνομα της Λαμπαδηδρομίας θα είναι “ΙΑΣΩΝ 23”, εις μνήμη του αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη, του οποίου η οικογένεια Δώρισε τα Όργανά και τους Ιστούς του για να σωθούν επτά συνάνθρωποί μας.

Η λαμπαδηδρομία, είναι μια ιδέα των γονιών του Ιάσονα, που αγκάλιασε  αμέσως ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και πραγματοποιείται στις 10 Ιουλίου. Η έναρξη θα γίνει στις 06:00 το πρωί, στο Καλλιμάρμαρο έως το Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου. Την οργάνωση έχει ο ΕΟΜ, ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας με την ευγενική υποστήριξη και αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

«Για πρώτη φορά μία ιδέα γιγαντώνεται και βρίσκει συμμάχους τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και την ευγενική υποστήριξη και αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Μία λαμπαδηδρομία για την Ζωή. Γίνε αιμοδότης, γίνε δότης μυελού των οστών, γίνε δωρητής οργάνων. ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι το τραγικό δυστύχημα που “πάγωσε” το πανελλήνιο έγινε στις 12 Μαρτίου στις 12.25 το μεσημέρι, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, όταν  το υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, συγκρούστηκε με τη μηχανή του, έξω από την είσοδο της Βουλής.

Οι γονείς του παιδιού, όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρό, αποφάσισαν μέσα στα βαρύ πένθος τους, να δωρίσουν την καρδιά, τα νεφρά, το ήπαρ, τους πνεύμονες, τα μάτια και το δέρμα του 23χρονου παλικαριού, προκειμένου κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.