Λευκάδα: Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας της Βασιλικής

0
665

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας της Βασιλικής στη Λευκάδα, ένα από τα ομορφότερα μέρη του πανέμορφου νησιού του Ιονίου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες-λάτρεις του windsurf από όλο τον κόσμο. Στις αρχές Φεβρουαρίου υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών, του εξοπλισμού αλλά και της λειτουργικότητας του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Βασιλικής, που κατασκευάστηκε την περίοδο 1986-87.

Στο έργο περιλαμβάνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η στατική επάρκεια του κτιρίου. Επίσης θα  ανακαινισθεί και θα εκσυγχρονιστεί, ώστε να είναι πιο λειτουργικό και πιο φιλικό για τους πολίτες και το προσωπικό. Συγκεκριμένα έχουν δρομολογεί έργα συντηρήσεις οικοδομικών στοιχείων και δικτύων, εγκαταστάσεις Η/Μ που να μπορούν να υποστηρίξουν σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, διαρρυθμίσεις διαμερισμάτωσης ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των χώρων και άλλα.

«Με την υπογραφή της παρούσας Σύμβασης, η δέσμευσή μας για τη διασφάλιση καλύτερων και σύγχρονων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες σε τοπικό επίπεδο γίνεται πραγματικότητα. Το Κ.Υ. Βασιλικής εδώ και 35 χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας Υγείας για ολόκληρη την Νότια Λευκάδα. Και αυτός ο κρίσιμος ρόλος του αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο με την πανδημία. Προχωράμε στην αναβάθμιση του, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις που επιβάλλουν σήμερα η υγειονομική κρίση, αλλά και η μεγάλη επισκεψιμότητα του νησιού μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών, Μανώλης Ορφανουδάκης, δήλωσε: «Ένα δύσκολο εγχείρημα, μια συνολική παρέμβαση, η οποία θα εκσυγχρονίσει τα Κέντρα Υγείας σε όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας. Θα ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών, και παράλληλα θα αναβαθμίσει την εικόνα των Νησιών του Ιονίου ως ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς».

Το έργο «Τεχνικός Σύμβουλος για την Αποκατάσταση των Κτιρίων των Κέντρων Υγείας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 49.600 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2020ΕΠ02200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.