Μίνα Γκάγκα για Κοτανίδου: “Εάν δεν δουλεύει καλά η Επιτροπή ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι!”

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η δήλωση της Διευθύντριας της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου. Συγκεκριμένα η κυρία Κοτανίδου δήλωσε χθες ότι: «Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».
Πρώτη αντέδρασε σ’ αυτές τις δηλώσεις η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ η οποία ναι μεν συμφώνησε με την κυρία Κοτανίδου ότι όλοι έχουν κουραστεί στην Επιτροπή ωστόσο ξεκαθάρισε ότι: «Αν η Επιτροπή δεν δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό, ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι».
Σχετικά με την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, η κυρία Γκάγκα σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα πιεστική για τα νοσοκομεία, καθώς ήδη νοσηλεύονται πάνω από 4.000 ασθενείς με κορωνοϊό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στην Αττική. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» η πληρότητα αγγίζει το 100% και σύμφωνα με την ίδια «κάθε κρεβάτι που αδειάζει, γεμίζει».
Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στο OPEN, σημείωσε πως δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση της κυρίας Κοτανίδου: «Κουρασμένοι ότι είναι άπαντες, αυτό το γνωρίζουμε. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την εκτίμηση. Γιατί αν κάποιος συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση πρέπει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Είτε προσωπικά, είτε να τις ζητήσει από όποιους συμβουλεύονται την επιτροπή. Αν είχαμε χάσει την μπάλα θα ήμασταν αυτήν την εποχή Πορτογαλία ή Ιταλία», είπε και συμπλήρωσε: «Για αυτό δεν είναι μια καλή ιδέα να εγκαταλείψουμε τώρα την προσπάθεια και να επανέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες».
Παράλληλα υποστήριξε πως είναι αναμενόμενο αποφάσεις να αλλάζουν και να διορθώνονται, σημειώνοντας πως η διαχείριση είναι στο πλαίσιο της καθημερινής ιατρικής, μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχο εγχειρίδιο αφού η τελευταία πανδημία ήταν πριν από 100 χρόνια.