Μονάδες ‘Εγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε φοιτητές.

0
523

Την ίδρυση Μονάδων Έγκαιρης παρέμβασης στην Ψύχωση αλλά και τα Κέντρα Ημέρας για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους φοιτητές από τις σχολές των Πανεπιστημίων, ήταν τα θέματα που συζήτησε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη με το Διοικητη της 6ης ΥΠΕ  και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» (Ρίο), κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης επίσκεψης της στο νοσοκομείο του Ρίο.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός συναντήθηκε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλη, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δ. Μπάκο, τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής κ. Φ. Γουρζή και μέλη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, όπου έγινε ευρεία συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την Κλινική, καθώς και για τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στην ίδρυση Μονάδων Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση. Πρόκειται για  ένα πρωτοπόρο βήμα της χώρας μας και μοναδικό στη Νότια Ευρώπη που αφορά άμεσα περίπου 3.500 νέους ετησίως στη χώρα μας και τις οικογένειές τους. Επίσης συζητήθηκε η  δυνατότητα Σχολών και Τμημάτων Α.Ε.Ι. της χώρας, να ιδρύουν Κέντρα Ημέρας για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στον φοιτητικό πληθυσμό.

Επιπροσθέτως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  στη διαδικασία ταχείας και εξορθολογισμένης μετάβασης ασθενών από τις Κλινικές σε δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, στην υλοποιούμενη στελέχωση των Ψυχιατρικών Κλινικών με επικουρικούς ιατρούς και νοσηλευτές και λοιπά θέματα Ψυχικής Υγείας.

Η Υφυπουργός Υγείας  συνεχάρη τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη Διοίκηση και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για τον αγώνα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διαπίστωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών για τον εμβολιασμό.