Μοριακό αναλυτή με δυνατότητα 420 τεστ ημερησίως για τον κορωνοϊό απέκτησε το νοσοκομείο Ρόδου

0
193

Ένα μοριακό αναλυτή που θα πραγματοποιεί 420 τεστ για τον κορωνοϊό ημερησίως, απέκτησε το νοσοκομείου της Ρόδου όπως ανακοινώσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού.

Το νέο ιατρικό μηχάνημα, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την ερχόμενη Δευτέρα, αποτελεί ακόμα ένα «όπλο» στα χέρια των γιατρών που θα χρησιμοποιήσουν σε συνδυασμό με τον υπόλοιπο ιατρικό εξοπλισμό για τη «θωράκιση» των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με το Διοικητή και τους Διευθυντές, ενώ στη συνέχεια έκανε αυτοψία στις Κλινικές και στους χώρους του Νοσοκομείου.

«Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα ιατρικά πρωτόκολλα, έχουμε προσλάβει, εν μέσω της κρίσης, επικουρικό προσωπικό. Ακολουθούν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών, που ολοκληρώνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε» τόνισε ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κικίλια στο Νοσοκομείο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης (κάψουλες). Μια δωρεά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα συμβάλλει σημαντικά στις ασφαλείς αεροδιακομιδές των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών προς τα Νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος των νησιών με κρίσιμο εξοπλισμό.

Ο υπουργός μετέβη αρχικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, κ. Βασίλη Υψηλάντη, κ. Μίκα Ιατρίδη και κ. Γιάννη Παππά, καθώς επίσης και με τους προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου του νησιού. Η περιοδεία του κ. Κικίλια στη Ρόδο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.