Να εμβολιαστούν άμεσα ζητούν οι ιδιώτες καρδιολόγοι.

0
233

Τον άμεσο εμβολιασμό των καρδιολόγων ζητάει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδας,  με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρίας Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι ιδιώτες καρδιολόγοι αναφέρουν ότι, όπως και κάθε ελευθεροεπαγγελματίας ιατρός, αποτελούν την προμετωπίδα του συστήματος υγείας κάθε χώρας.

Τα ιδιωτικά ιατρεία και οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Πολυιατρεία, ιδιωτικά εργαστήρια, ιατρεία) δέχονται πληθώρα περιστατικών τα οποία αντιμετωπίζονται και δεν καταλήγουν στα νοσοκομεία, αποσυμφορίζοντας έτσι τα νοσοκομεία από τα επείγοντα ή χρόνια περιστατικά.

Για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους πρέπει και οι ίδιοι να είναι υγιείς και φυσικά να εμβολιαστούν όπως και όλοι οι υγειονομικοί έναντι της Covid-19.

Οι καρδιολόγοι ως κλινικοεργαστηριακοί ιατροί πλην της κλινικής εξέτασης, διενεργούν και ιατρικές πράξεις που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ασθενή (triplex καρδιάς, test κοπώσεως, Stressecho, διοισοφάγειο υπερηχογράφημα κλπ.) μέσω των οποίων έχουν μεγάλη έκθεση στο ιικό φορτίο κάθε ασθενή.

«Ζητούμε από εσάς την άμεση ένταξη τους στον εμβολιαστικό σχεδιασμό, στον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν περιληφθεί, αν δεν θέλουμε να έχουμε και άλλα θύματα από ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς και να προστατέψουμε έτσι το δημόσιο σύστημα υγείας» όπως καταλήγουν στην επιστολή τους οι ιδιώτες καρδιολόγοι.